Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ – Εκρηκτικό κοκτέιλ οι ιδεοληψίες και η υπεροφορολόγηση | dete

Στο φουλ οι μηχανές της ΝΔ - Εκρηκτικό κοκτέιλ οι ιδεοληψίες και η υπεροφορολόγηση

Ψηλά κρατά τις αντιπολιτευτικές στροφές η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ημερολογιακά οδεύουμε για τα μέσα Αυγούστου. Στην οδό Πειραιώς, τα στελέχη έχουν πάρει εντολές για ολιγοήμερες διακοπές, με αποτέλεσμα οι μηχανές στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ να δουλεύουν στο φουλ. Ενδεικτικό, ότι χθες Κυριακή, τα γαλάζια στελέχη σχολίασαν αμέσως τις αποκαλύψεις για τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και για τις σχέσεις Τσίπρα-Παππά με το καθεστώς της Βενεζουέλας.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το περασμένο Σαββατοκύριακο εθεάθη με την οικογένειά του στη Σίφνο, κάθε Δευτέρα πρωί είναι στο γραφείο του, προγραμματίζοντας μια σειρά δράσεων τις οποίες υλοποιεί κάθε εβδομάδα. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι στοχευμένες και απευθύνονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με στόχο οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τη δική του λογική, με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως λένε, τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους.

Η πίεση προς το Μέγαρο Μαξίμου από την πλευρά της ΝΔ θα αυξάνεται συνεχώς, με το αίτημα για εκλογές να παραμένει στο τραπέζι, καθώς όπως λένε τα γαλάζια στελέχη, «όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένει στην εξουσία, η Ελλάδα χάνει χρόνο». Πρώτο ζήτημα, αλλά όχι το μόνο, σημειώνουν, η οικονομία, όπου η  πραγματικότητα είναι άλλη, από αυτή που αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Καταρχήν τα capital controls για την χαλάρωση των οποίων, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, πανηγύριζε η κυβέρνηση, εξακολουθούν -  και θα εξακολουθούν -  να υφίστανται, αφού επί της ουσίας οι περιορισμοί δεν μεταβάλλονται. Παράλληλα, προσθέτουν από τη ΝΔ, τα νοικοκυριά στενάζουν από την υπερφορολόγηση με τη φοροδοτική ικανότητα, όμως, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, να έχει εξαντληθεί.

Όπως λένε από τη ΝΔ, αντί να ασχοληθεί η κυβέρνηση με την οικονομία, προσπαθεί με ιδεοληπτικές πολιτικές να ικανοποιήσει την εκλογική πελατεία της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Παιδεία. Μάλιστα χθες ξέσπασε μάχη ανακοινώσεων με το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, ότι ο Κώστας Γαβρόγλου εξαγόρασε τη θητεία του επί χούντας και δεν πήγε στο στρατό.

Τα γαλάζια στελέχη, κάλεσαν τον κ. Γαβρόγλου να απαντήσεις επί της ουσίας των αποκαλύψεων, όμως ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, δεν ανέφερε τίποτε για το θέμα, περιοριζόμενος μόνο στα περί «ιδεολογικής και πολιτικής νίκης» της κυβέρνησης επί της ΝΔ, με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Στην οδό Πειραιώς ωστόσο ότι οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης, που διέπουν και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι αυτές που θα περιθωριοποιήσουν τελείως την κυβέρνηση Τσίπρα.

Το ίδιο αποτέλεσμα εκτιμούν ότι έχει και η στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου στο καθεστώς Μαδούρο. Από τη ΝΔ, τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας αρνείται να καταδικάσει τις ενέργειές του σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας, γιατί φοβάται πως αν το κάνει τότε τα κυβερνητικά στελέχη της λατινοαμερικάνικης χώρας θα αρχίσουν να αποκαλύπτουν στοιχεία της συμφωνίας που είχαν κάνει μαζί του για να τον στηρίξουν προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη.