Στο τραπέζι παράταση της σχολικής χρονιάς, μείωση της ύλης και Πανελλαδικές τον Ιούλιο | dete

Στο τραπέζι παράταση της σχολικής χρονιάς, μείωση της ύλης και Πανελλαδικές τον Ιούλιο

Νέα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα σενάρια για την πορεία εξέλιξης του κορονοϊού, προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι μετά το "λουκέτο" που αποφασίστηκε για 14 ημέρες σε όλες τις σχολικές μονάδες, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα φροντιστήρια της χώρας, μελετώνται όλα τα σενάρια αναπλήρωσης των μαθημάτων μέχρι και την επέκταση του σχολικού έτους. "Έχουμε προετοιμαστεί και για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά δεν θα χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά".

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των πανελλαδικών εξετάσεων για τον Ιούλιο

Μείζον θέμα είναι η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς η εξεταστέα ύλη δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθεί εάν τα σχολεία μείνουν κλειστά για μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων διάστημα.

Επέκταση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης

"Εάν μιλάμε για αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 2 με 3 εβδομάδες, τότε τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με αναμόρφωση των ωρών διδασκαλίας και περικοπή περιπάτων", ανέφερε τονίζοντας ότι εάν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα εξεταστούν και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο αναστολής των μαθημάτων έως το τέλος της σχολικής χρονιάς η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι εκτιμά πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, ωστόσο σημείωσε ότι το υπουργείο αναμένει τις οδηγίες των ειδικών: "έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς" ανέφερε.

Ως προς άλλες δραστηριότητες των παιδιών, πέραν του σχολείου, όπως για παράδειγμα αθλητικές των Δήμων, η υπουργός ανέφερε ότι "η γενική κατεύθυνση είναι ότι αποφεύγονται οι συναθροίσεις. Θα δοθούν οι σχετικές οδηγίες από τους Δήμους".

Ως προς την εξεταστική των Πανεπιστημίων για τους φοιτητές, η υπουργός είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τις διοικήσεις των ΑΕΙ και πως εάν χρειαστεί θα υπάρχει μέριμνα για την ομαλή διεξαγωγή των εξεταστικών.

Ενδεχόμενο ματαίωσης των παρελάσεων

Για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι πιθανό να ματαιωθούν ενώ σχετικά με τους εκπαιδευτικούς.

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, σε συντονισμό των περιφερειακών διευθύνσεων με τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς.

Για τα προγράμματα Erasmus η υπουργός σημείωσε ότι η Ε.Ε. έχει δώσει γενικότερες οδηγίες που εφαρμόζονται από τις χώρες. Σε ό,τι αφορά τα δικά μας τμήματα Erasmus "δεν θα λειτουργήσουν" ανέφερε η υπουργός διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και όχι για την εξ' αποστάσεως.

thetoc