Στο «σφυρί» έναντι 325 εκατ. δολαρίων η μεγαλύτερη έκταση γης! | dete

Στο «σφυρί» έναντι 325 εκατ. δολαρίων η μεγαλύτερη έκταση γης!

Στο «σφυρί» βγήκε η μεγαλύτερη έκταση γης στον πλανήτη, 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έναντι 325 εκατ. δολαρίων.

Εκτείνεται μεταξύ της νότιας Αυστραλίας, του Κουίνσλαντ, της Βόρειας Περιοχής και της δυτικής Αυστραλίας και θεωρείται η μεγαλύτερη ιδιοτική γη, που δεν ανήκει σε βασιλιά ή κράτος. Στη συγκεκριμένη έκταση μάλιστα ζουν μόλις 150 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι υποψήφιοι αγοραστές θελήσουν να κάνουν ξενάγηση σε όλα τα μέρη της, θα χρειαστούν μια εβδομάδα συνεχών αεροπορικών πτήσεων.

Η πελώρια αυτή έκταση, ανήκε στον Σερ Σίντνεϊ Κίντμαν, έναν Αυστραλό που εγκατέλειψε το σπίτι του στην Αδελαΐδα, σε ηλικία 13 ετών, το 1860, έχοντας μόνο 6 σελήνια στην τσέπη του. Μέσα από πολλούς κόπους, κατάφερε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της Αυστραλίας, ασκώντας το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Μάλιστα θεωρείται ο μεγαλύτερος κτηνοτρόφος στην ιστορία της χώρας.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει 10 τεράστιες ξεχωριστές ιδιοκτησίες, μεταξύ των οποίων είναι και το Άννα Κρήκ, η μεγαλύτερη περιοχή συγκέντρωσης κοπαδιών στον πλανήτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 30 άνθρωποι από όλο τον πλανήτη αναμένεται να καταθέσουν τις προσφορές τους για να αγοράσουν αυτή την τεράστια ποσότητα γης.

Ο Σερ Κίντμαν ίδρυσε το 1899 την Σ. Κιντμαν και ΣΙΑ, η οποία έχει την ιδιοκτησία της γης και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των απογόνων του εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Ο βασιλιάς τον κοπαδιών της Αυστραλίας είχε στεφθεί ιππότης από το βασιλιά Γεώργιο της Αγγλίας, το 1921.