Στο συνέδριο για την ανάπτυξη της Δυτικής Αχαϊας ο Ιάσονας Φωτήλας | dete

Στο συνέδριο για την ανάπτυξη της Δυτικής Αχαϊας ο Ιάσονας Φωτήλας

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το συνέδριο για την ανάπτυξη της Δυτικής Αχαΐας. Ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, απέστειλε χαιρετισμό στους συμπατριώτες του.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο Δήμαρχο και τους πολίτες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ώστε να αποκαταστήσουν τις τεράστιες ζημιές από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών και δήλωσε παρών σε όποια βοήθεια για την επίσπευση σχετικών διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών από την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Αχαΐας επεσήμανε την ανάγκη ελάφρυνσης των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, αλλά και απλοποίησης της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Τόνισε τη σημασία των μεγάλων έργων που πρέπει να υλοποιηθούν στην περιοχή όπως η Ολυμπία Οδός, η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου, το φράγμα του Πηνειού. Υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης επενδύσεων στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και την προστασία των κατ’ επάγγελμα αγροτών, αλλά και αντίστοιχων επενδύσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έμφαση στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας επεσήμανε ότι «στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μοντέλου αυτοτροφοδοτούμενης, προσανατολισμένης προς τις εξαγωγές και αειφόρου ανάπτυξης με δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να συγκρατηθεί η φυγή του εργαζόμενου πληθυσμού και ειδικά των νέων μας».