Στο στόχαστρο της ΕΚΤ δεκάδες «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια | dete

Στο στόχαστρο της ΕΚΤ δεκάδες «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Εξηγήσεις από Τραπεζίτες για δεκάδες μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια φέρεται ότι ζήτησε με επιστολή της η Ντανιέλ Νουί επικεφαλής του Ενιαίου ΜηχανισμούΕποπτείας(SSM) της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η κ.Νουί κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα μας είχε ζητήσει πλήρη φάκελο με κατηγορίες υψηλών σε αξία "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων τα οποία παρότι αναδιαρθρώθηκαν δεν εξυπηρετούνται από τους δανειολήπτες.

Στην επιστολή της η επικεφαλής του Μηχανισμού της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που εποπτεύει τις συστημικές τράπεζες της χώρας μας μεταξύ άλλων ζητεί να ενημερωθεί υπό ποιες προυποθέσεις έγινε η αναδιάρθρωση αυτών των δανείων,εάν έχουν εκπέσει οι εγγυήσεις τους και εάν έχουν εγγραφεί στις επισφάλειες των Τραπεζών.

Πρόσφατα με συνεντεύξεις της η Ντανιέλ Νουί είχε καλέσει τις Τράπεζες στη χώρα μας να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία τους με σκοπό να δοθεί λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είτε μέσω των ισολογισμών τους είτε με πώλησή τους σεκερδοσκοπικά funds,ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται για τις ελληνικές τράπεζες ανάγκη πρόσθετων κεφαλαιακών απαιτήσεων μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση ,ούτε ζήτημα "κουρέματος" καταθέσεων.