Στο σανίδι η πολυτάραχη ζωή της τρανς performer Εύας Κουμαριανού

Η παράσταση «Την λένε Εύα» του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη, ο οποίος ήταν αυτός που ανέλαβε να μεταφέρει στο χαρτί τα 60 χρόνια της πολυτάραχης ζωής της διάσημης τρανς performer, ανεβαίνει ξανά δύο χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Αθήνα, αυτή την Παρασκευή στις 21.15.

Νωρίτερα, το έργο είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία και στο Λονδίνο, στην εκκλησία της St. Ethelbourga. Μέσα από μια συγκλονιστική παράσταση - προσωπική εξομολόγηση, που γίνεται με εναλλαγή ακραίων συναισθημάτων και οριακών εκρήξεων επί σκηνής, η Εύα Κουμαριανού μιλά για περιπέτειες της ζωής της με κάθε λεπτομέρεια, καθώς έζησε τόσα όσα δεν έχουν ζήσει χίλιοι άνθρωποι μαζί. Εζησε βία, εγκατάλειψη, φυλακή, πείνα, απόρριψη, πορνεία, κι όμως είναι ακόμη ένα χαμογελαστό πλάσμα που διδάσκει μοναδικά την αγάπη για τη ζωή.

Η παράσταση απέσπασε θερμές κριτικές, ενώ τιμήθηκε στα Queer Theatre Awards 2015 με το Βραβείο «Τρανς Ορατότητας στο Θέατρο» στην Εύα Κουμαριανού και το «Βραβείο Καλύτερης Μουσικής και Τραγουδιού» για το κομμάτι «Την λένε Εύα», που ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου, σε μουσική της Λένας Πλάτωνος και στίχους της Ελένης Φωτάκη. Η παράσταση, που θα ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, θα παίζεται μέχρι τις 27 Απριλίου και η «Espresso» εξασφάλισε αποκλειστικό «κλικ» με την πρωταγωνίστρια Εύα Κουμαριανού.