ΣΤΟ «ΠΑΡΑ ΕΝΑ» ΑΠΕΦΕΥΧΘΗΣΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ! Άθλια συνθήματα για την Παναγία και τον αγιασμό έξω από τη Διακίδειο! Οι «αναρχικοί» και τα μέλη του Pride… ξεπέρασαν κάθε όριο | dete

ΣΤΟ «ΠΑΡΑ ΕΝΑ» ΑΠΕΦΕΥΧΘΗΣΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ! Άθλια συνθήματα για την Παναγία και τον αγιασμό έξω από τη Διακίδειο! Οι «αναρχικοί» και τα μέλη του Pride… ξεπέρασαν κάθε όριο

Λίγο έλειψε να προκληθούν επεισόδια μεταξύ αναρχικών και πιστών που είχαν μεταβεί στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών για να παρακολουθήσουν ομιλία ενός ιερέα και δύο επιστημόνων για τις εκτρώσεις. Την εκδήλωση διοργάνωνε ο Σύλλογος Υπεράσπισης Αγέννητου Παιδιού και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών! Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη και έτσι τα επεισόδια απεφεύχθησαν!

Δύο ήταν τα συνθήματα που προκάλεσαν την οργή κάποιων πιστών (νεαρών κυρίως) οι οποίοι αποφάσισαν να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους και με την παραίνεση των ιερέων και άλλων που ήσαν παρόντες.

Κάποια στιγμή τα μέλη του Pride Patras που βρέθηκαν στην οδό Κανάρη και Κανακάρη άρχισαν να φωνάζουν το εξής σύνθημα: «Το πάθος για τον πρωκτικό, είναι δυνατότερο από τον αγιασμό»! Όπως και ένα υβριστικό και τρισάθλιο σύνθημα για την Παναγία στο οποίο ανέφεραν: «την σεξουαλικότητα κανένα δεν θα κρίνω, ούτε της Παναγιάς, που το ‘κανε με κρίνο»!

Τα δύο αυτά συνθήματα προκάλεσαν την απόλυτα δικαιολογημένη οργή των πιστών. Καθώς ήταν καθόλα υβριστικά, ιδίως για ένα πρόσωπο το οποίο όχι μόνο σέβεται και πιστεύει, αλλά επικαλείται σε κάθε δύσκολη στιγμή του ο ορθόδοξος. Αυτό της Παναγίας. Οι συγκεκριμένοι νεαροί και νεαρές εμφανίζονται ως «άθεοι», και ενώ τάσσονται όπως λένε κατά της βίας κλπ κλπ δεν δίστασαν να προσβάλλουν την πίστη ανθρώπων που ήθελαν να παρακολουθήσουν τρεις ομιλίες για ένα καυτό θέμα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Και αναμφισβήτητα δεν μπορεί κανείς να κρίνει αρνητικά την σεξουαλικότητα του καθενός, όπως όμως αντίστοιχα δεν μπορεί να κρίνει και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι ακροατές της εκδήλωσης έκαναν μέχρι και τον σταυρό τους για όσα άκουγαν από τους αναρχικούς και τα μέλη του pride. Και φυσικά δεν ενοχλήθηκαν από το παραφρασμένο σύνθημα «μπάτσοι παπάδες νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» (βγήκε το tv και μπήκαν οι παπάδες) αλλά για τις υβριστικές και άθλιες αναφορές των νεαρών στο πρόσωπο της Παναγίας και του αγιασμού. Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν, η Αστυνομία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Εν ειρήνη….