Στο μυαλό του Νίκου Τσούκαλη! Η απογοήτευση του πρώην βουλευτή και οι πιθανότητες της επιστροφής του στο πολιτικό σκηνικό | dete

Στο μυαλό του Νίκου Τσούκαλη! Η απογοήτευση του πρώην βουλευτή και οι πιθανότητες της επιστροφής του στο πολιτικό σκηνικό

Έχοντας εκλεγεί βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ και με μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Νίκος Τσούκαλης διανύει μια περίοδο πολιτικής αγρανάπαυσης.

Αν και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, δηλώνει έντονα απογοητευμένος από την πορεία των πολιτικών πραγμάτων, ιδίως στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Και είναι αυτός ο λόγος που προς το παρόν δεν δείχνει καμία διάθεση να αναμιχθεί εκ νέου στην ενεργό πολιτική. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κεφάλαιο της έχει κλείσει, οριστικά και αμετάκλητα, για τον ίδιο.

Άλλωστε, αναμφίβολα, ο Νίκος Τσούκαλης αποτελεί μια σημαντική παρουσία για την Ανανεωτική Αριστερά. Με το προσηνές και μετριοπαθές προφίλ του θα μπορούσε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί με αξιώσεις στο πολιτικό σκηνικό.

«Δεν γύρισε στον ΣΥΡΙΖΑ»

  «Ναι, αλλά σε αντίθεση με πολλούς άλλους ο Νίκος δεν γύρισε στον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει γνωστό στέλεχός του, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο φυσικός χώρος του πρώην βουλευτή.

Μόνο που ο  ίδιος ο Τσούκαλης φαίνεται ότι δεν το βλέπει έτσι ακριβώς. Στην απογοήτευση, που όπως λέει τον έχει κυριεύσει, περίοπτη θέση έχουν τα έργα και οι ημέρες των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι, όμως, αυτό από μόνο του αρκετό για να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο επανεργοποίησης του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μάλιστα στο πλαίσιο της επικείμενης μετεξέλιξης του σε ένα κλασικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα; Προφανώς, όχι. Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει περισσότερο στην πολιτική ιδιοσυγκρασία του.

Εκτός αυτού, ας μη ξεχνάμε ότι μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη του (πάλαι ποτέ κραταιού) ΠΑΣΟΚ αποτελούν πλέον την πρώτη γραμμή κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, γιατί να μην δούμε στις τάξεις του κι ένα γνήσιο αγωνιστή του παλαιού Συνασπισμού, τον καιρό που πάλευε για την είσοδο του στη Βουλή;

Αλχημιστής

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)