ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Η ΔΙΚΗ! Τέσσερις Πατρινοί στο εδώλιο για το μαχαίρωμα σε κλαμπ στο Ρίο! | dete

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Η ΔΙΚΗ! Τέσσερις Πατρινοί στο εδώλιο για το μαχαίρωμα σε κλαμπ στο Ρίο!

 

Κατηγορούνται για το επεισόδιο σε βάρος αστυνομικών

 

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού θα καθίσουν στο εδώλιο του Εφετείου κακουργημάτων Αιγίου, τέσσερις Πατρινοί που φέρονται ως οι πρωταγωνιστές της επίθεσης με μαχαίρι κατά αστυνομικού έξω από νυχτερινό κατάστημα του Ρίου. Οι κατηγορίες αφορούν αυτές της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Το Δικαστήριο έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι προφυλακισμένος, στους δύο  έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και είναι ελεύθεροι, ενώ ο μπάρμαν που κατηγορήθηκε αφέθη ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους (του είχαν ζητήσει το μαχαίρι, το έδωσε, αλλά δεν γνώριζε τι θα το έκαναν).

 

Ως προς τα αίτια του αιματηρού περιστατικού, συμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάποια αντιδεοντολογική - αντιεπαγγελματική συμπεριφορά εκ μέρους των θυμάτων. Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση έπιασε κουβέντα μέσα στο κατάστημα με μία κοπέλα με την οποία συνδεόταν ο δράστης της επίθεσης. Ο αστυνομικός δεν το γνώριζε και κάποια στιγμή ο δράστης του ζήτησε να βγουν έξω. Εκεί γρονθοκοπήθηκαν, το επεισόδιο σταμάτησε, οι αστυνομικοί θέλησαν να υποβάλλουν μηνύσεις, και τότε ο 26χρονος ζήτησε την βοήθεια του 23χρονου από άλλο κατάστημα. Ο 26χρονος (κατά την αστυνομία) μαχαίρωσε τον έναν αστυνομικό ενώ ο 23χρονος με ένα κατσαβίδι τον χτύπησε στο πίσω μέρος της λεκάνης. Επίσης κατηγορούμενος είναι ένας μπάρμαν που φέρεται να παρέδωσε το μαχαίρι της επίθεσης στον δράστη αλλά και ένας υπάλληλος του καταστήματος που χτύπησε τον άλλον αστυνομικό. Τέλος συνελήφθη για ψευδορκία και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μιας και κατά την προανάκριση προσπάθησε να καλύψει τους δράστες. Ωστόσο η ΕΛΑΣ διαθέτει μέχρι και βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλά από τα επίμαχα στιγμιότυπα. Ο αστυνομικός παρέμεινε κλινήρης στο Νοσοκομείο για αρκετές ημέρες αφού είχε  δεχθεί χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και το στήθος και μάλιστα λίγο πιο κάτω από την καρδιά.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο νεαρός και βασικός κατηγορούμενος είχε δηλώσει πως προκλήθηκε από τους αστυνομικούς και πως σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τραύμα. Όλα έγιναν πάνω στον τσακωμό και πως κάλεσε σε βοήθεια τον φίλο του από το άλλο νυχτερινό κατάστημα, καθώς φοβήθηκε μια και «απέναντί» του είχε δύο άτομα.