ΣΤΟΧΟΣ… ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ! Έρχεται «νύχτα των κρυστάλλων» στη Νέα Δημοκρατία! Μετά την άλωση της ΝΟΔΕ ετοιμάζουν «λεπίδια» για ψηφοδέλτια και Δήμο | dete

ΣΤΟΧΟΣ… ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ! Έρχεται «νύχτα των κρυστάλλων» στη Νέα Δημοκρατία! Μετά την άλωση της ΝΟΔΕ ετοιμάζουν «λεπίδια» για ψηφοδέλτια και Δήμο

Μετά την «άλωση» της ΝΟΔΕ Αχαΐας, από το μπλοκ που στήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο επόμενος στόχος που έχει μπει από τα πρόσωπα που θα έχουν πλέον το πάνω χέρι στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, είναι να διαμορφώσουν από τώρα το σκηνικό, με στόχο στα ψηφοδέλτια – για εθνικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές - να μπουν ή να ηγηθούν άτομα της αρεσκείας τους και της επιρροή τους.
Το σενάριο ήδη έχει αρχίσει και «δουλεύεται» και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση κλίματος στη βάση του κόμματος αλλά και μέσω απαξίωσης ήδη προσώπων τα οποία θεωρούνται εσωκομματικοί αντίπαλοι ή ότι δεν εκφράζουν την γραμμή που επιθυμούν όσοι πλέον έχουν το κουμάντο στην οργάνωση της Αχαΐας.
Πρώτος στόχος είναι από τώρα να ετοιμαστεί το έδαφος προκειμένου να «ροκανιστεί» ο Κώστας Χριστόπουλος και να ανοίξει ο δρόμος για τη διάδοχη κατάσταση. Ήδη κάποια πρόσωπα κινούνται παρασκηνιακά, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να υπάρξουν αναταράξεις στο εσωτερικό της παράταξής του και συγχρόνως από πλευράς Δημοτικών Συμβούλων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, αλλά έχουν εκλεγεί με άλλους συνδυασμούς, να δέχεται ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο συνεχώς επιθέσεις μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο.
Κύριοι εκφραστές αυτής της τακτικής θα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μανέτας ο οποίος ενώ είναι πλέον πρόεδρος τοπικής είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Δημαρά, ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Νέα Πόλη» του Κ. Χριστόπουλου, Ηλίας Γκοτσόπουλος, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό «Πάτρα Δυνατή» Νίκος Οικονομόπουλος.
Ο τελευταίος άλλωστε ήδη σπρώχνεται σε πολλά επίπεδα από τη νέα καθοδήγηση της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και λανσάρεται ως πιθανή νέα διάδοχη κατάσταση του Κ. Χριστόπουλου στο Δήμο ενώ συγχρόνως «προμοτάρεται» ως εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής.

Άλλα κόλπα για ψηφοδέλτιο
Ο μηχανισμός που στήθηκε προκειμένου να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Α. Μαζαράκη εργάζεται ήδη και σε ότι αφορά στη διαμόρφωση νέων δεδομένων προκειμένου όποτε χρειαστεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί και τα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για εθνικές εκλογές.
Ήδη η πλειοψηφία της ΝΟΔΕ, ετοιμάζει το έδαφος για δύο πρόσωπα , τα οποία και από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές επιθυμούσαν να συμπεριληφθούν στο συνδυασμό.
Ο Γ. Κουτρουμάνης και Βας. Καράμπελας είναι σε αναμονή προκειμένου να αποτελέσουν τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αδ. Γεωργιάδη και του Ανδ. Μαζαράκη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Κεφάλαιο Μπεκίρης
Το νευραλγικό πόστο του Διευθυντή στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη , που κατέχει ο Μιχ. Μπεκίρης, τον φέρνει πλέον αντιμέτωπο με πολλές σκοτούρες σε ότι ακουμπάει στη Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα καθώς παρά την προσπάθειά του να μείνει αποστασιοποιημένος από τάσεις, ομάδες και κυκλώματα, τόσο το όνομα της οικογένειας ,όσο και η στάση που τηρούν συγγενικά του πρόσωπα ή και πρώην συνεργάτες του πολλές φορές τον «εκθέτουν».
Το γεγονός πως ο πατέρας του Βασ. Μπεκίρης, στις εσωκομματικές εκλογές φέρεται να «έπαιξε» με την πλευρά Μαζαράκη, αλλά και πρώην συνεργάτες του κινήθηκαν προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση πως ο πρώην υπουργός στηρίζει τη νέα τάξη πραγμάτων που επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε να διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Ν.Δ. σε επίπεδο Αχαϊας, αργά ή γρήγορα θα τον φέρουν αντιμέτωπο με την ανάγκη να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις.