Στον Εισαγγελέα ο Γιάννης Καρβέλης με το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

19.10.2020 / 8:55
27xroni-dora-aitia-thanatou

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών πέρασε στις 11 το πρωί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προκειμένου να του παραδώσει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο της νεαρής εγκύου από την Ηλεία.

Η 27χρονη που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, μετά την γέννηση του παιδιού της έπεσε σε κώμα και κατέληξε.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Ιούνιο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και στη συνέχεια Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Καρβέλης ανέφερε πως «επισκέπτομαι τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών προκειμένου να του παραδώσω το πόρισμα της ΕΔΕ για περαιτέρω ποινική διερεύνηση του θανάτου της Θεοδώρας Γερμενίδη, μετά τη νοσηλεία της στο ΠΓΝΠ. Τότε, είχε προκληθεί μεγάλο κοινωνικό ζήτημα και είχαν τεθεί πολλά ερωτήματα. Αυτά τα έχει αντιμετωπίσει η ΕΔΕ που διεξήγαγε ο καθηγητής κ. Γώγος. Εγώ, ως όφειλα επισκέπτομαι τον Εισαγγελέα Εφετών να του παραδώσω το πόρισμα».

Υπενθυμίζουμε ότι η 27χρονη είχε γεννήσει στις 18 Μαΐου έπειτα από καισαρική επέμβαση και αμέσως μετά εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ.

Ο τοκετός ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου με καισαρική τομή. Μία ημέρα νωρίτερα, η 27χρονη πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο και σε τεστ για τον κορωνοϊό, που ήταν τελικά και η μοναδική εξέταση που της έγινε, σύμφωνα με τον σύζυγό της, επειδή είχε συσπάσεις. Τελικά, η καισαρική τομή έγινε εκείνη την ημέρα και ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, όμως λίγο μετά τη γέννα η 27χρονη εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Στον σύζυγό της ο γιατρός, σύμφωνα με τον ίδιο, είπε πως η γυναίκα έπαθε ανακοπή καρδιάς και διασωληνώθηκε. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η νεαρή γυναίκα έφυγε από τη ζωή.

ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης ζήτησε από τον Εισαγγελέα τη συνδρομή του σε περιπτώσεις που έχουμε έκνομες ενέργειες σε βάρος των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στα νοσοκομεία και οι οποίοι μέσα στις δύσκολες συνθήκες θα πρέπει να έχουν δίχτυ ασφαλείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα