Στον αέρα το Eurogroup -Διακοπή διαπραγματεύσεων, τηλεδιάσκεψη των Θεσμών | dete

Στον αέρα το Eurogroup -Διακοπή διαπραγματεύσεων, τηλεδιάσκεψη των Θεσμών

Αμφίβολο είναι το Eurogroup της Μ. Πέμπτης, έπειτα από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας-δανειστών διεκόπη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, χωρίς αποτέλεσμα – γεγονός που επιτείνει την ανησυχία στην κυβέρνηση.

Η συνάντηση κράτησε λιγότερο από μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο αποφάσισε να αποτανθεί στους Θεσμούς, πριν αποφασιστεί το αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τα επιπλέον, προληπτικά μέτρα.

Οι κ.κ. Χουλιαράκης, Καλογήρου και Τζανακόπουλος που είχαν σπεύσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού στο Χίλτον προκειμένου να βρεθεί λύση. «Εμείς επαναλάβαμε την πρότασή μας για τον μηχανισμό. Η άλλη πλευρά μας άκουσε και έκανε ερωτήσεις» είπαν εξερχόμενοι στους δημοσιογράφους.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει Eurogroup. Εμείς δώσαμε τις προτάσεις μας για τα 3,6 και το ΔΝΤ ανθίσταται. Θα συσκεφθούν μεταξύ τους και θα μιλήσουν και με τους προϊσταμένους τους. Αύριο πάλι...» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, την ίδια ώρα, έκανε σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι απόψε αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Θεσμών, με τη συμμετοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου θα συζητηθεί αν υπάρχει επαρκής πρόοδος, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για το Eurogroup της Πέμπτης.