Στον αέρα, λόγω κορωνοϊού, οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ!

09.08.2020 / 13:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ND mauro

Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Μεταξύ των τοπικών στελεχών κερδίζει έδαφος η εκτίμηση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ΔΕΕΠ Αχαϊας (όπως μετονομάστηκε η ΝΟΔΕ) οδεύουν προς ματαίωση μετά από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να πάμε σε νέα μέτρα.
Στην εκτίμηση αυτή συμβάλει και η επ’ αόριστον αναστολή της πραγματοποίησης των κομματικών συγκεντρώσεων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ο ίδιος τον σχετικό τόνο, επισημαίνοντας:
«Η Νέα Δημοκρατία αναστέλλει οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο.
Στην παρούσα συγκυρία οι προτεραιότητες αλλάζουν. Επιλέγουμε την επικοινωνία από απόσταση παρότι η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη.
Το μήνυμα της εγρήγορσης και της ευθύνης γίνεται ακόμη πιο ισχυρό όταν θεσμοί, όπως τα κόμματα, αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Ζούμε ασφαλείς με τον κορωνοϊό περιορίζοντας δραστικά τη μετάδοση του».
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι εσωκομματικές εκλογές δεν θα γίνουν. Ίσως να μετατεθούν για αργότερα ή να διεξαχθούν ηλεκτρονικά, αν και για πολλούς αυτή η εναλλακτική επιλογή δεν είναι και πολύ πιθανή, καθώς ένα μεγάλο μέρος της «γαλάζιας» βάσης είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι μεγάλης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.

Και νέα συνάντηση

Πάντως, την ίδια ώρα, οι σχετικές διεργασίες συνεχίζονται σε τοπικό επίπεδο. Στις αρχές της εβδομάδας έγινε νέα συνάντηση, και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση των στελεχών που αναζητούν μια ιδανική υποψηφιότητα, ικανή να συσπειρώσει γύρω της την πλειονότητα των μελών του κυβερνώντος κόμματος.
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη κίνηση μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Κατσαρός, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Παναγιώτης Τσώνης, Κώστα Κανελλάκης, Λένα Καλεντζώτη, Μάκης Κατσιγιάννης, Χρύσα Οικονομοπούλου, Βασίλης Βλασταράς και Θανάσης Σπυρόπουλος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην τελευταία σύναξη τους συμμετείχε και ο Ανδρέας Σπαλιάρας, εκλεγμένος μέλος του Επιμελητηρίου Αχαϊας με την παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη.
Καθώς οι Δημήτρης Κατσαρός και Βασίλης Βλασταράς φέρονται να απέρριψαν προτάσεις για να μπουν μπροστά, οι ζυμώσεις συνεχίζονται, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα ηγηθεί της εν λόγω κίνησης. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα