Το action thriller που υπογράφει ένας Πατρινός! ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ SHORTFUSE! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ | dete

Το action thriller που υπογράφει ένας Πατρινός! ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ SHORTFUSE! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος και ο ρόλος των Σπύρου Ματθαιόπουλου και Κώστα Φασουλά

Αναμενόταν να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2014, αλλά η παραγωγή της ταινίας των Ανδρέα Λαμπρόπουλου και Κώστα Σκύφτα, Short Fuse, πήγε λίγο πίσω. Κρίνοντας όμως από το trailer άξιζε και με το παραπάνω αυτή η καθυστέρηση. Και τελικά θα το δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη στις 21 Απριλίου
Μιλάμε για μία πολύ σοβαρή και καλογυρισμένη action/thriller πρόταση, ένα φιλμ που ίσως αλλάξει τα δεδομένα στο συγκεκριμένο χώρο που είναι αλήθεια πως δεν υπήρξε ποτέ το φόρτε του ελληνικού κινηματογράφου. Και μάλιστα με Πατρινό σκηνοθέτη. Τον νεαρό Ανδρέα Λαμπρόπουλο.

Η πλοκή να επικεντρώνεται στον Άρη (Αποστόλης Τότσικας), ένα νέο λίγο πριν τα 30, πρώην ασκούμενο δικηγόρο, ο οποίος προσπαθεί να επανέλθει στο χώρο της νομικής, βρισκόμενος πάντα στην σκιά του μεγαλοδικηγόρου πατέρα του. Αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για τα προς το ζην και μια μέρα, κατά την μεταφορά ενός δέματος σε ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο και αναισθητοποιείται. Όταν συνέρχεται, βρίσκεται ζωσμένος με έναν εκρηκτικό μηχανισμό που μετράει αντίστροφα και ένα ακουστικό από το οποίο του μιλάει ο μυστηριώδης άντρας. Αναγκασμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες του, πρέπει να πετύχει στις δοκιμασίες που του αναθέτει, οι οποίες όμως θα τον ωθήσουν να αναθεωρήσει για τις επιλογές και όλα όσα γνωρίζει για το παρελθόν του. Μέσα σε λίγες ώρες θα βρεθεί σε ένα μαραθώνιο επιβίωσης και δράσης μεταξύ αστυνομίας, εγκληματιών και του χρόνου ο οποίος ολοένα λιγοστεύει. Όπως λέει ο ίδιος ο σκηνοθέτης «το Short Fuse γυρίστηκε πριν από 2,5 χρόνια. Πήρε αρκετό καιρό να ολοκληρωθεί γιατί είχε να κάνει με έναν ελληνικό προϋπολογισμό. Έπρεπε να γίνει πολύ δουλειά στο μοντάζ και αυτό σημαίνει ή λεφτά ή χρόνο. Το δεύτερο μας ήρθε πιο βολικό.
Όλοι οι συντελεστές είναι Έλληνες και μικρής ηλικίας. Την σκηνοθεσία την έκανα με τον Σκύφτα, φωτογραφία και μοντάζ με την βοήθεια του Κώστα Φασουλά ο οποίος με βοήθησε σε μια περίοδο που ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω όλα, όπως βοήθεια πήρα και από τον Σπύρο Ματθαιόπουλο. Ο Κώστας Σκύφτας και ο Κώστας Μουτσινάς έγραψαν το σενάριο.»

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Θοδωρής Αθερίδης Νίκος Ορφανός και Γιώργος Καραμίχος.
spiros kai

matuaiopoulos

labropoulos