Στις 25 και 26 Μαρτίου στο ''act'' της Πάτρας η παράσταση Γιάννη Σκαρίμπα - "Το σόλο του Φίγκαρω"

Το θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα, θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση: Γιάννη Σκαρίμπα - "Το σόλο του Φίγκαρω" με τους Γιάννη Θωμά και Κώστα Θεοδώρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ήρωας του Γιάννη Σκαρίμπα, Αντώνης Σουρούπης, περιφέρεται στους δρόμους της πόλης με οίστρο επί πτερύγων ρεζίλικου παρέα με την παλινδρομική κίνηση της σκέψης του που ξεκινά από τον έξω κόσμο, από αυτά που βλέπει, που ακούει, που οσμίζεται και φτάνει ως το μέσα κόσμο του, στο χαλασμένο του μυαλό, μετά το ντίνγκισμα μιας χορδής που έσπασε άξαφνα από καπνούς, οξειδώσεις, εξατμίσεις... περνώντας στο στάδιο του πολύ λογικός.

Και αυτό το πολύ λογικός σουλατσάρει στα γρανάζια του μυαλού του, με την Λουίζα-Νίνα, τη γυναίκα φωνή και οδηγήτρα. Άνθρωπος χίμαιρα που διασχίζει τους δρόμους με σερνάμενο πόδι, χαρούμενος, ώσπου βρίσκεται κυκλωμένος χωρίς επίστροφή και τραβάει μπροστά για μιά υπόσχεση: το Σόλο του Φίγκαρω και για μιά αναγκαστική αναμόρφωση της πόλης, που ησυχάζει από τα πυροτεχνήματα ενώ αυτός δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι.

Ανατρεπτικός ο λόγος ξεφλουδίζει την ψυχή, ερεθίζει το νου, φτάνει ως τα βαθειά φυλλοκάρδια με το κλειδί- στιλέτο της μουσικής κούκλας Λουίζα-Νίνα θύμα και θύτης.

Το Σόλο του Φίγκαρω είναι ένα κείμενο ορμητικό, βαθειά θάλασσα, ήσυχη λίμνη, λαβύρινθος, καυτή έρημος. Με το έργο αυτό ο Σκαρίμπας διερευνά τα όριά του δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κοιτάξει τον καθρέφτη που αλλοιώνει τον χρόνο, να ακούσει τις βαθύτερες φωνές, να δει την προσωπική του αλήθεια και να αποφασίσει ως θύτης και θύμα.

Στην θεατρική του μεταφορά ένα έργο δοκιμασία για τον θεατή, τον ερμηνευτή, τον μουσικό, τον σκηνοθέτη.

Σολίστ Γιάννης Θωμάς

μουσική επί σκηνής Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο +)

φωτισμοί Φωτεινή Ποταμιά

διασκευή Δημήτρης Κωστής

σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόγκος.

no bizz productions.

Είσοδος: 12€ (κανονικό) 8€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων).

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65) το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στις 21.30.

Περισσότερες πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.