Στις καμένες περιοχές της δυτικής Αχαΐας ο βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης | dete

Στις καμένες περιοχές της δυτικής Αχαΐας ο βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης και συνεργάτες των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Σπαρτινού, συμμετείχαν σήμερα στην σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με καλεσμένους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Αντώνογλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι περιοχών των χωριών της Δυτικής Αχαΐας που εξέθεσαν τα προβλήματα και τις ζημιές που προέκυψαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ΕΛΓΑ και Τοπική Αυτοδιοίκηση), και τονίσθηκε, η ανάγκη για άμεσα μέτρα αποζημίωσης των πληγέντων κτηνοτρόφων, αγροτών και μελισσοκόμων τόσο για τις ζωοτροφές όσο και για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Ανδρέας Ριζούλης και η Πόπη Μπαρή, υπεύθυνη αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε. Αχαϊας ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκαν στην επιτόπια αυτοψία στις καμένες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας μαζί με τον Γ.Γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ συνομιλώντας με τους κατοίκους και εξηγώντας τους το πλαίσιο αποκατάστασης για τις ζημιές τους.