Στη φυλακή 13 για το κύκλωμα ναρκωτικών στη Ζάκυνθο | dete

Στη φυλακή 13 για το κύκλωμα ναρκωτικών στη Ζάκυνθο

Με την προφυλάκιση 13 και την άφεση ελευθέρων με περιοριστικούς όρους 9 ολοκληρώθηκε η απολογία ενώπιον του κ. Ανακριτή Ζακύνθου όλων των φερόμενων ως μελών της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο νησί, τον Πύργο και την Αττική και σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα διήρκησε μήνες καθώς το εύρος των εμπλεκομένων, ο τρόπος δράσης τους και η κωδικοποίηση των συνομιλιών τους, ενέτειναν τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών, έως ότου να χαρτογραφήσουν πλήρως το δίκτυο και να ταυτοποιήσουν τους δράστες. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ζακύνθου, Πύργου και Πατρών, στις ομώνυμες πόλεις και στην Αττική.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 25 έρευνες και συνελήφθησαν 22 άτομα. Την αστυνομική επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και ομάδα αστυνομικών της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.

Στο πλαίσιο ευρείας και συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία άτομα (13 αλλοδαποί υπήκοοι και 10 ημεδαποί), ηλικίας από 22 έως 62 ετών, εκ των οποίων είκοσι δύο μέλη του δικτύου (11 στη Ζάκυνθο, 7 στην Ηλεία, 3 στην Αθήνα και 1 στην Πάτρα), καθώς και ένας αυτόνομος διακινητής ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.