Στην Πάτρα το 18ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας | dete

Στην Πάτρα το 18ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Το 18ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Κεντρικοί Ομιλητές θα είναι ο Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός και ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Γεώργιος Χρούσος με ομιλίες που θα αναφέρονται στο Περιβάλλον και τη Γενετική. Το Συνέδριο θα έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Ερευνητές από Ελλάδα και Εξωτερικό.

Το ερευνητικό έργο του Προγράμματος παρουσιάζεται κάθε χρόνο στα ετήσια συνέδριά του, τα οποία συμβάλλουν στην πρόοδο και την σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Κοινωνίαwww.medicinalchemistry.gr.

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» έχει μία λαμπρή διαδρομή στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο στην έρευνα και εκπαίδευση. Έχει αξιολογηθεί ως ένα Πρόγραμμα Αριστείας, έχει βραβευθεί με τον τίτλο «Euromaster» και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον παγκοσμίου κύρους Ερευνητών μεταξύ των οποίων και πέντε κάτοχοι Nobel, ένας εκ των οποίων ο James Watson (Ανακάλυψη Διπλής Έλικας DNA).

Από το Πρόγραμμα «Ιατρική Χημεία» έχουν αποφοιτήσει άνω των 400 μεταπτυχιακών φοιτητών με λαμπρές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές σταδιοδρομίες.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο ή να συμμετάσχουν με προφορική ομιλία ή αναρτημένη ανακοίνωση να το δηλώσουν στο email: [email protected], όπου θα στείλουν Τίτλο για το Πρόγραμμα (Ελληνικά). Οι ανακοινώσεις (προφορικές και αναρτημένες) θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «Review of Clinical Pharmacology and Pharmacokinetics».

 

Ο Γιάννης Ματσούκας, Καθηγητής Χημείας, είναι ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 18ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας