Στην Πάτρα γιόρτασαν με δράση την παγκόσμια ημέρα κατά του Aids | dete

Στην Πάτρα γιόρτασαν με δράση την παγκόσμια ημέρα κατά του Aids

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids και το ΠΜΣ Δημόσια Υγεία 2019 συμμετείχε με συμβολικές δράσεις ενημέρωσης που έγιναν στο κέντρο της Πάτρας, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με αφορμή το ξεχωριστό αυτό της ημέρα

Το σύνθημα της δράσης ήταν Stop the virus (Σταματήστε τον ιό) και σκοπός ήταν η ενημέρωση των Πατρινών για το φαινόμενο του Aids καθώς μόνο έτσι μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση του και να ξεπεραστούν τα ταμπού και οι προκαταλήψεις που υπάρχουν.

Παρά το κλίμα του εφησυχασμού που υπάρχει σχετικά με τον ιό, οι ασθενείς αυξάνονται. Στην Πάτρα οι ασθενείς που παρακολουθούνται στην Μονάδα Αναφοράς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας φτάνουν τους 350, ενώ το ποσοστό των διαγνώσεων τείνει να έχει μία αυξητική τάση από το 2015 και μετά, αγγίζοντας το 43%.

Ωστόσο, τα άτομα αυτά που παρακολουθούνται από τη μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών δεν είναι μόνο από την Δυτική Ελλάδα, αλλά προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, κατά συνέπεια δεν μπορούμε να έχουμε επιδημιολογικά στοιχεία που να αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον νομό ή την περιφέρεια μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα η πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία είναι ελεύθερη και δεν υπάρχουν περιορισμοί στο είδος της θεραπευτικής αγωγής που ο υπεύθυνος λοιμωξιολόγος θα επιλέξει. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας διαθέτει δε μία από τις πιο επανδρωμένες και σύγχρονες μονάδες της χώρας με σημαντικό αριθμό λοιμοξιολόγων.