Στην «κατάψυξη» ο Αντώνης Κουνάβης από την Βάσω Καλλιμάνη- Η επιστολή της "σιδηράς κυρίας" του Αιγίου

Στην… κατάψυξη έβαλε τον επιμελητηριακό σύμβουλο Αντώνη Κουνάβη η  εταιρεία «Καλλιμάνης», γεγονός που προκάλεσε έναν μίνι συναγερμό, προς άρση της επιστολής που είχε σταλεί στον Τύπο και στην οποία διατυπωνόταν το αίτημα για συζήτηση του ζητήματος  της εξαγοράς της εταιρίας κατεψυγμένων, σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ο Αντώνης Κουνάβης, θεώρησε σκόπιμο να παρέμβει υπέρ της πασίγνωστης επιχειρήσεως του Αιγίου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο του  κύκλου των παρεμβάσεών του για θέματα Επιμελητηρίου αλλά και θέματα πόλης, κύκλο που άνοιξε ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές και που, για πολλούς, θεωρείται εκκίνηση για την ανάμιξή του σε αυτές που ακολουθούν και αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, τομέα που έχει πασίδηλα τεθεί στο στόχαστρό του.

Μετά από λεπτομερή ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, ο κ. Κουνάβης κατέληγε προτείνοντας: «στην επόμενη συνεδρίαση του φορέα το μείζον θέμα του Καλλιμάνηνα τεθεί επί τάπητος και να αναζητηθούν οι όποιες δυνατότητες και τα όποια περιθώρια παρέμβασης υπάρχουν εκ μέρους μας, ούτως ώστε η εν λόγω εμβληματική επιχείρηση της Αχαΐας να διασωθεί και να εισέλθει εκ νέου σε μια ανορθωτική πορεία».

Η επιστολή, στην οποία γινόταν λόγος για μείωση της εγχώριας κατανάλωσης κατεψυγμένων αλιευμάτων και  ανταγωνισμό από εισαγόμενα προϊόντα που «γονάτισε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων και την  εδρεύουσα στο Αίγιο «Γ. Καλλιμάνης Α.Ε. Βιομηχανική Εταιρεία Κατεψυγμένων Τροφίμων», εστάλη πέραν του Προέδρου και του Δ.Σ. και στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά να τεθεί εις γνώσιν της «σιδηράς κυρίας» του Αιγίου, Βάσως Καλλιμάνη, που δεν πίστευε στα μάτια της!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος  της εταιρείας,  κ. Καλλιμάνη, λένε οι πληροφορίες του «Κόσμου», αντέδρασε αστραπιαία, αποστέλλοντας στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, μια επιστολή με την οποία εμμέσως πλην σαφώς «τραβάει το αυτί» του επιμελητηριακού συμβούλου, για υπέρμετρο ζήλο, υπογραμμίζοντας ότι η επιστολή Κουνάβη γράφτηκε χωρίς να έχει την παραμικρή γνώση η επιχείρηση και ακολούθως με τον ίδιο τρόπο δόθηκε στον Τύπο, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοηθάει την κατάσταση εν μέσω μάλιστα εν εξελίξει, κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Καλλιμάνη επισημαίνει στην επιστολή της πως  η επιχείρηση και το επιτελείο της είναι σε θέση να χειρίζονται επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις,  με στόχο την εξασφάλιση μιας αναπτυξιακής πορείας της επιχείρησης στο μέλλον  και δεν υπάρχει λόγος να  ασχοληθεί με αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Υπογραμμίζει δε, ότι οι σχέσεις της με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  είναι άψογες, ότι οι δυο τους έχουν συχνή επικοινωνία και όποτε έχει ζητηθεί το Επιμελητήριο ήταν πάντα αρωγός, οπότε αν επιθυμούσε να υπάρξει η οποιαδήποτε παρέμβαση θα το ζητούσε η ίδια από τον κ. Μαρλαφέκα και δεν θα χρειαζόταν παρέμβαση τρίτων και μάλιστα με αναγγελία στα ΜΜΕ, που αντί να βοηθάει, ζημιώνει.

Η επιστολή Καλλιμάνη έγινε θέμα συζητήσεως μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και βεβαίως τέθηκε εις γνώσιν του κ. Κουνάβη που  έσπευσε να …μαζέψει την επιστολή, η οποία δυστυχώς είχε ήδη αναρτηθεί στα site, από όπου  έλαβε γνώση και η κ. Καλλιμάνη.

Πρόκειται ασφαλώς για μια από τις  άγαρμπες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς αποτελεί πρωτοτυπία να παρεμβαίνει δημόσια κάποιος για την επιχείρησή σου χωρίς να το γνωρίζεις ούτε εσύ ο ίδιος. Αν μάλιστα λάβει κανείς  υπόψιν τη χρονική περίοδο κατά την οποία αυτό συνέβη αλλά και την δυναμική της επιχείρησης και τον εμβληματικό της ρόλο στην περιοχή της Αχαΐας, τότε αντιλαμβάνεται ότι επρόκειτο περί χονδροειδούς ατοπήματος, ενταγμένου προφανώς στην ζέση που επιδεικνύει τελευταία ο κ.  Κουνάβης για παρεμβάσεις και ανακοινώσεις, πίσω από τις οποίες διαφαίνεται το περίγραμμα του ενδιαφέροντός του για τον δήμοΠατρέων αλλά και η διάθεσή του να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιμελητηριακή παράταξηΚρίκη, κάτι που δεν βλέπουν όλοι με καλό μάτι.

Oι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα αυτή η διάθεση θα ενταθεί, γεγονός που ίσως… ελλιμενίσει θύελλα στην  παράταξηΚρίκη, μέλη της οποίας παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προς στιγμήν χωρίς δημόσια σχόλια την πορεία Κουνάβη.

Γ. Κοντογεωργοπούλου