ΣΤΗΝ ΖΟΥΜΠΑΤΑ ΑΧΑΪΑΣ: Αλλαξαν χρονιά… ψάχνοντας θησαυρό! Υπήρχαν φήμες για χρυσές λίρες που είχαν ρίξει Βρετανοί! | dete

ΣΤΗΝ ΖΟΥΜΠΑΤΑ ΑΧΑΪΑΣ: Αλλαξαν χρονιά… ψάχνοντας θησαυρό! Υπήρχαν φήμες για χρυσές λίρες που είχαν ρίξει Βρετανοί!

Έκαναν αλλαγή του χρόνου ψάχνοντας για… θησαυρό σε χωριό της ορεινής Αχαΐας και πιστεύοντας ότι δεν θα τους ενοχλούσε κανείς! Όμως όχι μόνο έγιναν αντιληπτοί αλλά το πέρασμα από το 2015 στο 2016 τους βρήκε σε φάση… καταδίωξης στους δύσβατους δρόμους, καταφέρνοντας, ωστόσο, να διαφύγουν. Όλα συνέβησαν κοντά στο χωριό Ζουμπάτα της Αχαΐας, λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν από την Ρακίτα. Ένας παλιός μύθος που μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών και χρυσών λιρών, είναι ευρέως διαδεδομένος, παρακίνησε την παρέα των «ερευνητών», που σύμφωνα με πληροφορίες, αριθμούσαν πάνω από πέντε. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο μύθο, πολλά από τα κιβώτια χρυσών λιρών που οι Βρετανοί είχαν ρίξει από αεροπλάνα στους αντάρτες, στη διάρκεια της Β΄ παγκοσμίου πολέμου, είχαν πέσει από λάθος υπολογισμό συντεταγμένων στην γύρω περιοχή της Ζουμπάτας. Προφανώς οι χρυσοθήρες είχαν κάνει κι άλλες έρευνες στην περιοχή και είχαν εντοπίσει τα σημεία που τους ενδιέφεραν. Και θεωρώντας μάλλον ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κανείς δεν θα ασχολείτο μαζί τους, ειδικά σε αυτή την περιοχή που είναι σχεδόν ερημική, αποφάσισαν να κάνουν τότε τις εκσκαφές. Αλλά δεν υπολόγισαν σωστά μιας και σε ορισμένα εξοχικά τους στο συγκεκριμένο χωριό επέλεξαν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά Πατρινοί οι οποίοι ακούγοντας έντονους θορύβους ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές.

Έσπευσε η αστυνομία!
Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή έκανε την εμφάνισή του τζιπ της αστυνομίας. Προτού προλάβει όμως να προσεγγίσει το σημείο, οι χρυσοθήρες τα μάζεψαν και προσπάθησαν να γίνουν… καπνός. Και αν και για αρκετή απόσταση έγινε καταδίωξη εν τούτοις κατάφεραν να ξεφύγουν. Με το πρώτο φως της ημέρας αυτό που οι λιγοστοί κάτοικοι αντίκρισαν στα επίμαχα σημεία, ήταν τεράστιες τρύπες που οι «ερευνητές» είχαν προλάβει να ανοίξουν ανά μερικά μέτρα η κάθε μία. Μάλιστα όπως μας περιέγραψαν το όλο σκηνικό παραπέμπει σε βομβαρδισμένο τοπίο! Πάντως από τα σημάδια δεν φάνηκε να έχουν βρει τίποτα το αξιόλογο.