Στεφανίδη: «Το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από εμένα» | dete

Στεφανίδη: «Το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από εμένα»

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η μεγάλη ελπίδα της ελληνικής ομάδας για διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο. Η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ θα βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στη βρετανική πρωτεύουσα, αφού την Παρασκευή μετέχει στον προκριματικό του αγωνίσματος της και προσδοκά να κατακτήσει ένα μετάλλιο, το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή της σε μεγάλη διοργάνωση.

«Είμαι πολύ καλά, κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες μου προπονήσεις αλμάτων. Σαφώς και είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμουν το 2016 πριν το Ρίο, που δεν μπορούσα να κάνω ούτε τζόκινγκ. Στην τελευταία προπόνηση δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα, αλλά νομίζω πως πάντα μου συμβαίνει αυτό πριν έναν μεγάλο αγώνα. Ίσως γιατί μπαίνω να κάνω άλματα και έχω πολύ υψηλές προσδοκίες κι αν τελικά κάτι δεν πάει καλά χάνω εντελώς το ρυθμό μου. Πέρα από αυτό όμως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και έχω καταφέρει το  επίπεδο της προπόνησης μου να είναι πολύ κοντά σε αυτό του αγώνα. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί έχω σταθεροποιηθεί σε μεγάλα άλματα», δήλωσε η Στεφανίδη στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και σχολίασε για τον αγώνα του Λονδίνου.

«Πιστεύω πως το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από εμένα. Αν εγώ κάνω αυτό που είμαι έτοιμη να κάνω, τότε θα μιλάμε για το ποιες άλλες αθλήτριες θα είναι μαζί μου στο βάθρο. Ομως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει σε έναν αγώνα. Θεωρώ πως υπάρχουν έξι ακόμη κοπέλες, που είναι ικανές να πάνε ψηλά και ανάλογα με τις συνθήκες να κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Ισως το 4.80μ να μην είναι αρκετό φέτος να δώσει μετάλλιο».

Αναφορικά με το αν την ανησυχούν οι καιρικές συνθήκες, είπε: «Δεν με ανησυχούν οι καιρικές συνθήκες, ωστόσο θα προτιμούσα να κάνω αγώνα χωρίς βροχή. Από εκεί και πέρα όμως, όπως και να έχει θα προσαρμοστώ στις συνθήκες, που θα επικρατούν».