Στα ποινικά δικαστήρια ο θάνατος της 41χρονης Αδαμαντίας Σιαφλά! Το τροχαίο της Αιγιώτισσας τροχονόμου που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο | dete

Στα ποινικά δικαστήρια ο θάνατος της 41χρονης Αδαμαντίας Σιαφλά! Το τροχαίο της Αιγιώτισσας τροχονόμου που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ανοίγει ξανά μετά από τρία χρόνια ο φάκελος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που κόστισε τη ζωή στην 41χρονη Αιγιώτισσα τροχονόμο Αδαμαντία Σιαφλά με τον προσδιορισμό της δίκης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η οικογένεια της αδικοχαμένης τροχονόμου δικαιώθηκε στα αστικά δικαστήρια και πλέον ζητά και την ηθική της δικαίωση μέσα από την παραδειγματική τιμωρία της οδηγού που κινούμενη με υψηλή ταχύτητα τραυμάτισε θανάσιμα τη 41χρονη τροχονόμο.

Το πρωί της 23ης Απριλίου του 2013 η 41χρονη αρχιφύλακας στην Τροχαία Κηφισιάς, όπως κάθε ημέρα, έφυγε από το σπίτι της και ανέλαβε υπηρεσία. Ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα μετακινούνταν από την οικία του και η Τροχαία της περιοχής έπρεπε να λάβει μέτρα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Α. Σιαφλά κλήθηκε να επιχειρεί επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου, όταν λίγο μετά τις 8.00 π.μ. ένα μαύρο Smart έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της.

«Η Αδαμαντία από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός. Ήθελε πάντα να υπηρετήσει στην Τροχαία. Και πράγματι για 20 συναπτά έτη μέχρι και τον θάνατό της ήταν στον δρόμο με τον ήλιο, τη βροχή και το χιόνι. Για εκείνην η εργασία της δεν ήταν ένα απλό επάγγελμα, αλλά προσφορά αγάπης και ζωής». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν στο «Έθνος της Κυριακής» την αδικοχαμένη τροχονόμο Αδαμαντία Σιαφλά πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας η τροχονόμος από το Αίγιο το 1992 γνώρισε στην Αθήνα τον έρωτα της ζωής της με τον οποίο παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά. Όντας και ο ίδιος τροχονόμος μοιράζονταν τους ίδιους προβληματισμούς για το αντικείμενό τους και φρόντιζαν να μεταφέρουν στα παιδιά τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο. Κανείς τους δεν είχε φανταστεί ότι η οικογενειακή τους ευτυχία θα έσβηνε με την τραγική απώλεια της Αδαμαντίας Σιαφλά στην ηλικία των 41 ετών.