Ρώρος κατά Πελετίδη… ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ! Καταγγελίες για το παραεμπόριο και τους μποναμάδες! | dete

Ρώρος κατά Πελετίδη… ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ! Καταγγελίες για το παραεμπόριο και τους μποναμάδες!

Το έθιμο τηρήθηκε και φέτος. Οι μποναμάδες στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στήθηκαν και η κίνηση για τα καθιερωμένα δώρα ήταν αυξημένη…! Όμως οι διαμαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν σάλο στην Πάτρα και κόντρα μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου. Τα παράπονα έφθασαν μέχρι τον Εμπορικό Σύλλογο, ωστόσο ο Δήμος δηλώνει πως είναι δουλειά της αστυνομίας να απομακρύνει τους παράνομους. Μάλιστα κάποιοι υποστήριξαν πως η κόντρα εξελίχθηκε σε πολιτική μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ (Ρώρος) και ΚΚΕ (Πελετίδης).

Η καταγγελία μιλούσε για «νταβατζιλίκια» με αφορμή τις θέσεις στους πάγκους των μποναμάδων, την στιγμή όμως που τις θέσεις αυτές είναι γνωστό ότι δεν τις καθορίζει ο Δήμος, αλλά ο Σύλλογος Μικροπωλητών.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στην Μαιζώνος, ο Εμπορικός Σύλλογος, με αφορμή την καταγγελία αυτή, βρήκε την ευκαιρία να κάνει επίθεση στον Δήμο, επίθεση που όπως αφήνουν να εννοηθεί οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής ήταν «χειραγωγούμενη» από κομματικά κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος.

Κλιμάκια με τα οποία είναι γνωστό ότι μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου έχουν κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις. Ο Δήμος κατηγορεί επί της ουσίας τον Εμπορικό Σύλλογο για υποκρισία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος για το θέμα της καταγγελίας αναφέρει ότι έστειλε έγγραφο στον Δήμο για το ζήτημα των μποναμάδων για το ποιοι δικαιούνται να πάρουν την άδεια.

Στο έγγραφο, όμως αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος υποστήριζε ότι άδειες θα πρέπει να δοθούν μόνο σε αυτούς που έχουν φορολογική ενημερότητα, την στιγμή που στον Σύλλογο ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι είναι λίγοι οι μικροπωλητές - όπως και οι καταστηματάρχες, άλλωστε, μέλη του Συλλόγου - που ένεκα της οικονομικής κρίσης μπορεί να έχουν ενημερότητα.

Στο μεταξύ διαστάσεις που φθάνουν μέχρι την καταγγελία στη Δικαιοσύνη παίρνει η υπόθεση του παραεμπορίου, που διεξάγεται στην Πάτρα από κύκλωμα επιτηδείων.

Με δηλητηριώδεις αιχμές κατά των υπευθύνων του Δήμου Πατρέων και «όσων ασκούν ρόλο παπαγαλακίου» του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, επιτέθηκε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι την πόρτα του Εισαγγελέα και σύμφωνα με δηλωσή του: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το ζήτημα του παραεμπορίου έτσι. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύση, με την συνδρομή της Δικαιοσύνης και καλούμε τον Δήμο Πατρέων να μας ενημερώσει για το γεγονός ότι βρέθηκαν διπλάσιοι πάγκοι να είναι στημένοι σε σχέση με τις άδειες που παρείχε!».

Η καταγγελία της εμπόρου
Σύμφωνα με την καταγγελία της εμπόρου "κάποιοι" της ζήτησαν χρήματα για να της δώσουν καλή θέση με σκέπαστρο και να μην μπει μαζί με τους αλλοδαπούς. Πρόκειται για γυναίκα η οποία είχε ευαισθητοποιηθεί από τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν στην "Κιβωτό Αγάπης", ίδρυμα που στεγάζει ανάπηρα παιδιά στην συμβολή των οδό Κων/νου Παλαιολόγου και Γούναρη και ήθελε να προσφέρει μέσω της εργασίας της, αλλά "νταβαντζήδες" (όπως χαρακτηρίστηκαν από εμπόρους) που λυμαίνονται την αγορά των μποναμάδων και του παραεμπορίου, της απαγόρευσαν την εγκατάσταση πάγκου εκεί που όριζε η άδειά της, πετώντας την στα αζήτητα μίας άκρης. Αποτέλεσμα ήταν να μην εγκαταστήσει πάγκο η εν λόγω έμπορος!

Όπως ισχυρίζεται ο εμπορικός σύλλογος, «ο Δήμος ισχυρίζεται πως έδωσε 72 άδειες στην Τριών Ναυάρχων και εμείς μετρήσαμε 138 πάγκους. Έχουμε τα στοιχεία αυτοκινήτων με Αθηναϊκές πινακίδες. Αναμένουμε το πόρισμα από τον Δήμο μετά τις καταγγελίες».