Στήριξη στον δήμαρχο Πατρών απ όλη την Ελλάδα | dete

Στήριξη στον δήμαρχο Πατρών απ όλη την Ελλάδα

Δημοτικά Συμβούλια, Σωματεία, Φορείς με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους από όλη τη χώρα, αλλά και απλοί άνθρωποι, μεμονωμένα με τις υπογραφές τους, δεν σταματούν να δηλώνουν την στήριξή τους στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην Κρήτη (cretalive.gr), με τίτλο: «Οι Ανωγειανοί, ο Δήμαρχος Πατρέων και η μήνυση» και αναφέρει τα εξής:

«Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για μη παραχώρηση χώρου, κατά την προεκλογική περίοδο.

"Οι Ανωγειανοί επειδή δεν ξεχνούν τις θηριωδίες του φασισμού που υπέστησαν από τους προγόνους της ΧΑ, δεν έδωσαν και δεν πρόκειται να δώσουν καμιά ανοχή για τη δράση του κόμματος της", αναφέρεται σε ψήφισμα στήριξης του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων προς το δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο. Η δίκη του δημάρχου Πατρέων θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου.

«Η αλληλεγγύη μας στο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη και σε κάθε αγωνιστή κατά του φασισμού είναι δεδομένη αφού η ιστορική μνήμη του τόπου μας επιτάσσει τον συνεχή και αταλάντευτο αγώνα μας ενάντια του φασισμού μέχρι την εξάλειψη του», δηλώνουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων επισημαίνοντας παράλληλα πως :«ο λαός των Ανωγείων όπως και ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και του χωριού μας στις 13 Αυγούστου του 1944, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι, σε όλες τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις η ΧΑ δεν πήρε καμιά ψήφο στο Δήμο Ανωγείων και αυτό αποτελεί απόδειξη για την στάση των Ανωγειανών απέναντι στους σημερινούς θιασώτες του ναζισμού… Το δημοτικό συμβούλιο Ανωγείων πιστεύει ότι η αντιφασιστική πάλη είναι συλλογική υπόθεση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας μας».

Ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε: «Είμαστε αλληλέγγυοι με το συνάδελφο δήμαρχο της Πάτρας, αλλά και όλους όσοι ζουν με το πνεύμα της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. 'Αλλωστε η αντιμετώπιση του φασισμού και των ιδεοληψιών που δε στηρίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι συλλογική υπόθεση, όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Και εμείς εδώ από τον Ψηλορείτη στέλνουμε το μήνυμα προς το δήμαρχο, το δικαστήριο, κάθε θεσμό και κάθε πολιτικό, πως θα κάναμε το ίδιο με δεδομένο πως δεν δίνουμε σπιθαμή ανθρωπιάς, πνεύματος, δημοκρατίας, γης, σε υπερασπιστές του φασισμού».