Παρασκευή, 30.07.2021, 8:09 μμ

σπιράλ: Η προπαγάνδα για «δωρεάν νερό» και η σκληρή πραγματικότητα των διακοπών

03.08.2020 / 11:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
spiral_bestgr_yp1

Το σπιράλ επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πλημμελή υδροδότηση περιοχών του Δήμου Πατρέων, αναφέροντας σε ανακοίνωση του:
«Για μια φορά ακόμα, στο Δήμο Πατρέων, άλλα λένε τα λόγια α και άλλο αποδεικνύουν οι πράξεις. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος για το νερό: Η Δημοτική Αρχή τάζει “δωρεάν νερό” στους δημότες ενώ η ΔΕΥΑΠ σε ανακοίνωσή της μάς νουθετεί “να συμβάλουμε όλοι ώστε να μην λείψει το νερό από κανένα σπίτι”. Οι αλήθειες είναι τελείως διαφορετικές: ενώ η παροχή δωρεάν νερού δεν πρόκειται να ισχύσει, πολλές περιοχές της Πάτρας παραμένουν, τελευταία, χωρίς υδροδότηση, για αρκετές ώρες την ημέρα. Κι έτσι διαψεύδονται οικτρά οι υποσχέσεις των διοικούντων και οι προσδοκίες των πολιτών.
Ριο, Ακταίο, Άγιος Βασίλειος, Άνω Καστρίτσι και άλλες περιοχές του Δήμου Πατρέων δεν έχουν νερό. Η μεταφορά του νερού από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου εξαγγέλθηκε αλλά δε λύνει το πρόβλημα. Η ΔΕΥΑΠ επιστρατεύει υδροφόρες αλλά πολλές περιοχές εξακολουθούν να μένουν… στεγνές. Οι δε επίσημες εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης προκαλούν θυμηδία: “Δεν έβρεξε και δε χιόνισε αρκετά τον περασμένο χειμώνα” και “για τη λειψυδρία ευθύνεται η μεγάλη κατανάλωση γιατί δε φύγαμε φέτος για διακοπές”!
Το σπιράλ διατυπώνει δημόσια κάποια εύλογα ερωτήματα. Απορία πρώτη: ως πότε θα διαρκέσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των περιοχών όπου παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού, για μεγάλα χρονικά διαστήματα; Εν μέσω καύσωνα, σε μια εποχή με επιτακτική την ανάγκη τήρησης κανόνων υγιεινής και με διαρκή την αύξηση των κρουσμάτων από το νέο κορωνοϊό, τι αλήθεια σκοπεύει να κάνει η ΔΕΥΑΠ για να λύσει το πρόβλημα;
Απορία δεύτερη: Τη στιγμή που η ΔΕΥΑΠ έχει αναστατώσει όλο το Άνω Καστρίτσι με την μεταφορά του νερού σε άλλα σημεία -κυρίως για να εξυπηρετήσει πιο πεδινές, τουριστικές περιοχές-πώς αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των κινήσεων του Προέδρου; Μήπως τελικά κατάφερε τα αδύνατα και τα αδιανόητα: και το Καστρίτσι να μην έχει νερό και να αναγκάζεται να μεταφέρει νερό τέσσερις φορές την μέρα με υδροφόρες και όλη η περιοχή του πρώην Δήμου Ρίου να βιώνει το μαρτύριο της σταγόνας με διακοπές διαρκείας, ακριβώς την εποχή που οι επαγγελματίες της περιοχής ανέμεναν να «βγάλουν να σπασμένα» μιας πολύ δύσκολης σεζόν;
Καλές οι τυμπανοκρουσίες για υποτιθέμενες νίκες, αλλά δεν συνδυάζονται με την πλήρη αδυναμία ικανοποίησης βασικών αναγκών των δημοτών. Καλές οι διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία, αλλά προέχει η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης, που είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Καλό το “δωρεάν νερό” ως σχήμα λόγου και εύκολη προπαγάνδα, αλλά ας αρχίσουμε από τα βασικά και αυτονόητα: νερό επί 24ώρου βάσεως για όλους τους πατρινούς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα