Παρασκευή, 26.11.2021, 1:15 μμ

σπιράλ: Απογοήτευση και προβληματισμός από την επαναλαμβανόμενη έλλειψη σεβασμού

10.08.2020 / 16:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Την παρακάτω ανακοίνωση έκανε η δημοτική παράταξη σπιράλ. Σε αυτή αναφέρει:

«Η  αρίθ. 227/2020 απόφαση  σε  ορθή  επανάληψη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου του  Δήμου Πατρέων, αναφορικά  με  την έγκριση  της  “3ης Αναμόρφωσης   του  Προϋπολογισμού  έτους  2020 – τροποποίησης  Τεχνικού  Προγράμματος”,  αφού  ελέγχθηκε  ως  προς  την  νομιμότητά  της,  βρέθηκε νόμιμη, γιατί είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 65 παρ.5, 224-225, 238 & 266 του Ν.3852/2010, όπως
ισχύουν και του άρθρου 23 § 5 του Ν.3536/07».

Η παραπάνω είναι –αυτολεξεί- η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδόθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 και εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Δημοτική Αρχή. Η απόφαση αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με συμμετοχή στην εισήγηση και με θετική ψήφο και από το σπιράλ), βάση της οποίας α)θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας των 8μηνων του ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων και β)εξασφαλίζεται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου η χρηματοδότηση της πλατείας Καλλιπάτειρας.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή επένδυσε επικοινωνιακά στα συγκεκριμένα θέματα, μετήλθε διαδικαστικών τεχνασμάτων σε δύο συνεδριάσεις με στόχο να αποτρέψει τη σχετική απόφαση, ισχυρίστηκε ψευδώς πως η πρόταση στερείτο νομιμότητας και προσπάθησε να χρεώσει σε αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τη μη δρομολόγηση των πληρωμών.  Εν τέλει «ηττήθηκε» (ευτυχώς), προς όφελος των εργαζομένων, της πλατείας, της νομιμότητας, της δημοκρατίας και της λογικής.

Τα συγκεκριμένα «πολιτικά τερτίπια», στο τέλος της πρώτης περιόδου αυτής της δημοτικής θητείας, έρχονται να επιτείνουν την απογοήτεσυη και τον προβληματισμό από την πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού της δημοτικής αρχής απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο, στις δημοτικές παρατάξεις, στις διαδικασίες και τους θεσμούς και –κατ’ επέκταση- στην Πάτρα και στους πατρινούς δημότες.

Σταχυολογούμε: Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ψηφιστεί, ειλημμένη απόφαση που αφορά την αφαίρεση αμιάντου από κτίρια εντός Δήμου δεν έχει υλοποιηθεί, στο θέμα της δημιουργίας φορέα για τη διαχείριση του νερού του Φράγματος Αστερίου ο Δήμαρχος επιμένει να μεταφέρει προσωπική του άποψη στις σχετικές συναντήσεις και όχι την απόφαση του Συμβουλίου του, αποφάσεις σαν την παραπάνω παρεμποδίζονται συνειδητά.

Το σπιράλ θα επανέλθει στο ξεκίνημα της ερχόμενης δημοτικής σεζόν, με παρεμβάσεις που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την προβληματική διαχείριση των αποφάσεων του από τη Δημοτική Αρχή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα