Σπείρα Αλβανών με εθνικιστικές αναφορές κατά της Ελλάδας | dete

Σπείρα Αλβανών με εθνικιστικές αναφορές κατά της Ελλάδας

Τα στοιχεία της ταυτότητας και τις φωτογραφίες 16 Αλβανών και ενός Ελληνα συνεργού τους, οι οποίοι λήστευαν ηλικιωμένους, αφού πρώτα τους κακοποιούσαν άγρια, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα. Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει πάνω από 17 βίαιες ληστείες σε Αθήνα και Καλαμάτα, ενώ κατηγορούνται και για τον θάνατο μιας 84χρονης στα Μελίσσια. Οι κακοποιοί είχαν γρονθοκοπήσει την άτυχη ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλικό και να αφήσει την τελευταία πνοή της, ενάμιση μήνα μετά την επίθεση, στην Εντατική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Οι αναρτήσεις στο Faceboοκ

Ωστόσο, το γεγονός που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. είναι οι αναρτήσεις που έκαναν κατά καιρούς στα προφίλ τους στο facebook οι Αλβανοί κακοποιοί, στις οποίες έκαναν εθνικιστικές αναφορές κατά της Ελλάδας, ενώ ανέβαζαν και φωτογραφίες με καλάσνικοφ στεφανωμένα με κλαδιά από... χασισόδεντρα και εικόνες από αστυνομικούς τυλιγμένους στις φλόγες από βόμβες μολότοφ!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα και φωτογραφίες μέσα από φυλακές με σημαίες της «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ ένας από τους συλληφθέντες είχε κάνει στην πλάτη του ένα μεγάλο τατουάζ με τη σημαία της πατρίδας του. Πλέον, οι αστυνομικοί αναζητούν την πηγή των φωτογραφιών και κυρίως τις επαφές που διατηρούσαν οι Αλβανοί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να διαπιστώσουν εάν έχουν δημιουργήσει κάποιο δίκτυο που χρηματοδοτεί εθνικιστικές οργανώσεις.