Σκουρλέτης: «Ο Τσίπρας δε θα φέρει συμφωνία που κινδυνεύει να μη περάσει» | dete

Σκουρλέτης: «Ο Τσίπρας δε θα φέρει συμφωνία που κινδυνεύει να μη περάσει»

«Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει μια συμφωνία, η οποία θα κινδυνεύει να μην περάσει από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θεωρώ ότι ξέρει πολύ καλά ποιο είναι το πρόγραμμά μας, τι θέλουμε να εκφράσουμε, ποιους αντιπροσωπεύουμε», τόνισε την Πέμπτη στον Real FM, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως σημείωσε, «αυτό που θα έρθει θα είναι κάτι το οποίο, παρά τις δυσκολίες, όχι τις προσωπικές μας, τις δυσκολίες που προκύπτουν από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας, διότι θα προβλέπει μέτρα τα οποία θα έχουν επιβαρύνσεις -μας ενδιαφέρουν αυτές οι επιβαρύνσεις να είναι κατανεμημένες με έναν δίκαιο τρόπο- δεν θα κινδυνεύει αυτή η συμφωνία να μην ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Ερωτηθείς αν οι εκλογές και το δημοψήφισμα που συζητήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες απομακρύνονται, ο ίδιος σημείωσε πως «αν υπάρχει συμφωνία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα είναι μία συμφωνία αποδεκτή από εμάς, πολιτικά διαχειρίσιμη και υπερασπίσιμη, βεβαίως».

Στην επισήμανση ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε πως είναι μνημόνιο η λύση, στην οποία οδηγούμαστε, σημείωσε: «Φοβάμαι ότι ο κύριος Μητρόπουλος το έλεγε και πριν διαβάσει τις 47 σελίδες» και πρόσθεσε:

«Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλει να πει, γιατί έχει πει πάρα πολλά πράγματα, μιλάει πολύ συχνά στα ραδιόφωνα. Φαντάζομαι όταν δεν θα συζητάμε μέσω των ραδιοφωνικών συχνοτήτων, αλλά εντός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του κόμματός μας να έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβει ο ένας τον άλλον καλύτερα».