ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΑ ΖΩΑ! Επικήρυξαν τον δολοφόνο σκυλιών στην περιοχή Λαδόπουλου | dete

ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΑ ΖΩΑ! Επικήρυξαν τον δολοφόνο σκυλιών στην περιοχή Λαδόπουλου

Γέμισε το facebookμηνύματα για τον δολοφόνο σκυλιών που προφανώς ζει στην περιοχή Λαδόπουλου όπου και δρα! Μέσα σε τρεις ημέρες τρία σκυλιά από δύο διαφορετικά σπίτια βρήκαν φρικτό θάνατο αφού έφαγαν κρέας «εμποτισμένο» με ισχυρότατο φυτοφάρμακο. Το δηλητήριο ήταν τόσο δυνατό που κανείς από τους ιδιοκτήτες των σκύλων δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην μία περίπτωση μάλιστα και τα δύο σκυλιά ήταν «μωρά». Πέντε μηνών ο Maxκαι 6 ο Τζονάκος (φωτό). Οι ιδιοκτήτες τους κοινοποίησαν το γεγονός στο διαδίκτυο και μάλιστα σε μία περίπτωση γνωστός Πατρινός «επικήρυξε» τον δολοφόνο των σκύλων.

Οι απειλές έδιναν και έπαιρναν αφού η οργή όσων έχασαν τα σκυλιά τους ήταν μεγάλη. Όταν μετέβησαν στον κτηνίατρο, τους ενημέρωσε για το ισχυρότατο δηλητήριο που είχε χρησιμοποιήσει ο αδίστακτος «γείτονας» (προφανώς γείτονας αφού θα ενοχλείτο από την παρουσία των μικρών σκυλιών στην συνοικία).

Τι πρέπει να κάνετε – τι λέει ο νόμος!
Αν το κατοικίδιο σας ή κάποιος αδέσποτος φίλος σας φάει φόλα, τα κυριότερα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάσει είναι: Έντονος εμετός, υπερβολική σιελόρροια, σπασμοί, αστάθεια και δύσοσμη διάρροια. Αν αντιληφθείτε κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε άμεσα στον κτηνίατρό σας και ενημερώστε τον για το τι μπορεί να προκάλεσε τη δηλητηρίαση.
Ο κτηνίατρος θα σας καθοδηγήσει τι είδους εμετικό πρέπει να δώσετε στο ζώο με πολύ προσοχή (απομορφίνη, αλάτι, μουστάρδα, μαγειρική σόδα) προκειμένου να αποβάλει το δηλητήριο. Σύμφωνα με την κτηνίατρο κα Ράνια Μιχαήλ, όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί αν περάσουν 4 ώρες από τη στιγμή που το ζώο φάει τη φόλα και δεν έχει προκληθεί εμετός, τότε το δηλητήριο θα απορροφηθεί από το αίμα. Μόλις το ζώο κάνει εμετό, αμέσως πρέπει να γίνει μια ένεση ατροπίνης (0,2 mm στο κιλό ζώου), την οποία κάθε φιλόζωος ιδιοκτήτης ζώου θα πρέπει να έχει προκαταβολικά στο σπίτι του για την άμεση αντιμετώπιση της φόλας. Όσο πιο γρήγορα μεταφέρετε το ζώο στον κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής του. Αφού κάνετε ότι μπορείτε για να σώσετε το ζώο, κάντε 
άμεσηκαταγγελίαμαζίμεκάποιονάλλομάρτυρα, στηναστυνομίακαιναεπιμείνετε να καταγραφεί το γεγονός. Ακόμα αναφέρετε το γεγονός και στον τοπικό Δήμο και πιέστε τους να λάβουν μέτρα. Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 η οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.