ΣΚΕΑΝΑ: Μείωση του τζίρου 50% σε καφέ και εστιατόρια της Πάτρας | dete

ΣΚΕΑΝΑ: Μείωση του τζίρου 50% σε καφέ και εστιατόρια της Πάτρας

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από τον κλάδο εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα, τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων, μετά από δυόμιση μήνας καραντίνας. Όπως εξηγεί   ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, η κίνηση στα καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 50% και σίγουρα κατώτερη των προσδοκιών των επιχειρηματιών.

Στους καταναλωτές επικρατεί, όπως φαίνεται, κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το τι θα συμβεί, σε οικονομικό επίπεδο, τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Κατά συνέπεια οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί.

Η κίνηση στα καταστήματα περιορίζεται σε αυτά του κέντρου, εξηγεί ο κ. Στεργίου, αλλά και αυτοί που βγαίνουν δεν καταναλώνουν όπως πριν.

Παράλληλα, μετά από την περίοδο της καραντίνας, ο κόσμος συνήθισε να μένει σπίτι και πλέον να συναντά φίλους και γνωστούς σε σπίτια.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που αιτιολογεί την δραματική μείωση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης στην Πάτρα, αποτελεί ότι είναι κλειστό το Πανεπιστήμιο.

Χτύπημα για την τοπική οικονομία αποτελεί και η καθυστέρηση έναρξης της τουριστικής σεζόν. Φέτος τα περιφερειακά της Πάτρας ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τον Ιούλιο, όσα ανοίξουν, και όπως όλα δείχνουν οι πελάτες τους θα είναι από Βαλκανικές χώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η εστίαση δεν πάει καλά και θα αργήσει να ορθοποδήσει, καθώς υπάρχει αίσθημα φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες, αν και έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές.