Σκανδαλίδης : Ξεπερνά τα όρια της τρομοκράτησης η σημερινή επίθεση

Την πεποίθηση ότι η σημερινή επίθεση στον αστυνομικό έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα όρια της απλής τρομοκράτησης και είναι φανερό ότι ''δεν υπάρχει κράτος'' διατύπωσε  ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη:

Πρόκειται για μια πράξη που ξεπερνά τα όρια της απλής τρομοκράτησης η σημερινή επίθεση. Είναι φανερό ότι πρέπει να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις του κράτους.Όλα τα προβλήματα στηρίζονται ότι δεν υπάρχει κράτος στην ουσίαΔεν υπάρχει ούτε συνεννόηση του κράτους με τα υπόλοιπα κόμματα.
Όταν κανείς δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, να κάνει μια παρέμβαση ουσίας, γιατί υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν, αυτό δείχνει παραλυσία.

Σε σχέση με την υπόθεση της έκδοσης ή όχι των οκτώ αξιωματικών, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι ''στη βάση των αξιών που διέπουν ένα κράτος, να πάρει μια απόφαση να μην εκδοθούν''.

Όπως υπογράμμισε:

Δεν μπορούμε να υποκύπτουμε σε πολιτικούς εκβιασμούς από την Τουρκία. Είναι τραγελαφικό ότι έχουν εκδοθεί δύο διαφορετικές αποφάσεις. Δεν έχω καταλάβει γιατί χωρίστηκε η υπόθεση.

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι ''αυτό το πράγμα καταστρέφει τη χώρα. Αν η αξιολόγηση γινόνταν το φθινόπωρο, θα μπορούσε να κερδηθεί λίγος χρόνος. Τώρα δεν κινείται τίποτα στην αγορά. H χώρα έχει το πρόβλημα μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης''.