Σκάνδαλο στις ΗΠΑ με γυναίκες πεζοναύτες

Πέρυσι τον Μάρτιο το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας είχε ξεσκεπάσει τη δράση της κλειστής ομάδας του facebook Marines United, τα 30.000 μέλη της οποίας ανέβαζαν και αντάλλασσαν γυμνές φωτογραφίες γυναικών που υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, συχνά με χυδαία, μισογυνικού χαρακτήρα σχόλια.

Αμετανόητοι

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες, ωστόσο, αποδεικνύονται αμετανόητοι, καθώς το σώμα είναι αντιμέτωπο με μια νέα υπόθεση online πορνογραφικής διαπόμπευσης. Eνας φάκελος του Dropbox που φέρει την ονομασία Hoes Hoin περιλαμβάνει 267 φωτογραφίες γυναικών εν ενεργεία στρατιωτικών. Πρόκειται για γυμνές selfies, αλλά και για φωτογραφίες τους εν ώρα σεξουαλικής δράσης και σε πολλές από αυτές φαίνεται το πρόσωπό τους ή το όνομά τους πάνω στη στολή.

Το εν λόγω link του Dropbox έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του πριν από έναν μήνα σε μια ανδρική ομάδα του facebook, με την ονομασία Blame Marines United, η οποία έκλεισε έκτοτε, αφότου πληροφορήθηκε την ύπαρξή του η βετεράνος πεζοναύτης Εριν Κερκ Κουόμο, ιδρύτρια του κινήματος #NotInMyMarines για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στους κόλπους του στρατού.