Σινέ Παντάνασσα: «Καλώς Ορίσατε κύριε Μάρασλ!» | dete

Σινέ Παντάνασσα: «Καλώς Ορίσατε κύριε Μάρασλ!»

Η ανακοίνωση:3 του Σεπτέμβρη και ο διά "γυμνού οφθαλμού" Κινητός Κινηματογράφος Πατρών 2020, θα (ξανα)βρεθεί, όχι στους μπαξέδες, αλλά στο Σινέ Παντάνασσα, με μιά πολιτική σάτιρα από την Ισπανία, που μπορεί να έχουν περάσει 67 χρόνια από την πρώτη φορά, που βγήκε στις αίθουσες, αλλά, δυστυχώς γιά την κοινωνία μας κι, ευτυχώς, γιά την Τέχνη του Κινηματογράφου, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.
Πρόκειται γιά το αριστούργημα "Καλώς Ορίσατε κύριε Μάρασλ!" ("¡Bienvenido, Mister Marshall!") του μοναδικού Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους κινηματογραφόφιλους συν-οδοιπόρους,
που, συγκινητικά, σε κάθε προβολή πλημμυρίζουν και δίνουν ζωή στο Σινέ Παντάνασσα, έναν θερινό κινηματογράφο, που υπάρχει, όσο υπάρχει η μεγάλη οθόνη, οι κινούμενες εικόνες και το κοινό, που τις βλέπει.
Μόλις τελειώσει η προβολή και φύγει το κοινό, μαζευτούν οι καρέκλες και ξεστηθεί η οθόνη, το Σινέ Παντάνασσα επιστρέφει στην κανονική του ζωή. Ξαναγίνεται ένας πανέμορφος μέσα στην μοναχικότητά του, ανηφορικός, πεζόδρομος, μέχρι την επόμενη μεταμόρφωσή του σε θερινό κινηματογράφο, σαν κι αυτόν, που δεν έχει, πιά, ούτε γιά δείγμα η Αχαϊκή πρωτεύουσα...
Γιά την προβολή της ερχόμενης Πέμπτης, εκτός από τους χορηγούς, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.