Σιγή… Μητροπολίτη στο Αίγιο – Καμία ανακοίνωση για τους αφορισμούς Αμβρόσιου | dete

Σιγή… Μητροπολίτη στο Αίγιο - Καμία ανακοίνωση για τους αφορισμούς Αμβρόσιου

Προεκτάσεις, που ξεκινούν από το Αίγιο και φτάνουν μέχρι τη Μονή Πετράκη στην Αθήνα, προσλαμβάνει η ανήκουστη και ακραία εκκλησιατική πράξη του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου, να αφορίσει τον πρωθυπουργό της χώρας Κ. Μητσοτάκη και τα μέλη της κυβέρνησής του Ν. Κεραμέως και Ν. Χαρδαλιά, με πολύ σκληρή γλώσσα από άμβωνος, όπως...«τους καταριέμαι να τουμπανιαστούν και να μη λιώσουν μετά θάνατον».

Ο ιεράρχης, δείχνοντας να μην κάμπτεται από τη γενικευμένη αντίδραση που πανελληνίως προκάλεσε, επανήλθε διαδικτυακά, με φράσεις που μόνο μετάνοια δεν δείχνουν, όπως ότι «ο πέλεκυς, ως παιδαγωγικό μέσο, καθίστατο αναγκαίος», αλλά και βολές κατά της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι «κοιμάται τον ύπνον του δικαίου». Επιπλέον, την ειρωνική κατάληξη του λόγου του, προς τους τρεις «αφορισμένους», στους οποίους και ευχήθηκε «καλή μετάνοια».

Η θορυβώδης εξέλιξη στην τοπική Εκκλησία, έγειρε σοβαρά ερωτήματα για τη στάση επ' αυτής του διαδόχου του Μητροπολίτη κ.κ. Ιερωνύμου, ο οποίος από την ενθρόνισή του μέχρι σήμερα δεν έχει προκαλέσει με κάποια παρόμοια συμπεριφορά ή πράξη, όπως του γηραιού προκατόχου του. Ωστόσο, το ότι ήταν σε γνώση του οι έγγραφες απειλητικές επιστολές Αμβροσίου για αφορισμούς αλλά και η πράξη στη οποία θα προέβαινε στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της Φανερωμένης Αιγίου, ωστόσο δεν παρανέβη να τον αποτρέψει, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Το ότι ήταν απών, αφού χοροστατούσε (την ίδια ώρα) στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κουνινάς, δεν τον απαλλάσσει από την αίσθηση που υπάρχει στην τοπική κοινωνία ότι δεν ακολουθεί μια δική του ποιμαντορική γραμμή παρά μόνο ότι υιοθετεί ή ανέχεται αυτή που ακόμα χαράζει ο εκκλησιαστικός του «μέντορας». Δεν είναι τυχαίο πως καμία ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από αυτόν.