Σιγά μην γίνει το υδατοδρόμιο Πάτρας | dete

Σιγά μην γίνει το υδατοδρόμιο Πάτρας

Όχι μόνο χάθηκε πανηγυρικά το φετινό καλοκαίρι, αλλά τον κίνδυνο να χαθεί εμπορικά ακόμα και το καλοκαίρι του 2018 αντιμετωπίζει η πολύπαθη επένδυση των υδροπλάνων, που εξελίσσεται σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις παθογένειες που βάζουν φρένο στο επιχειρείν και στην ανάπτυξη της χώρας και μάλιστα τη στιγμή που η κυβέρνηση θέλει επενδύσεις.

Τα  υδατοδρόμια που έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα στην περιφέρεια είναι μόλις τρία, ενώ για το κεντρικό υδατοδρόμιο της Αθήνας που «θεωρείται» κλειδί για την ενεργοποίηση των επενδύσεων στα υδροπλάνα, δεν προβλέπεται και ούτε έχει ξεκινήσει ακόμα καμία διαδικασία.

Αν και έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από την αρχική - βραχύβια εμφάνιση των υδροπλάνων στην Ελλάδα, η πολιτεία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το απαραίτητο πλαίσιο που θα οδηγήσει με ασφάλεια στο ξεκλείδωμα των επενδύσεων στον χώρο των υδροπλάνων.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους στην πολύπαθη υπόθεση των υδροπλάνων, τρία είναι σήμερα τα μεγάλα αγκάθια που εξακολουθούν να κρατούν τα υδροπλάνα μακριά από τα ελληνικά νησιά και τα παράλια της ηπειρωτικής Ελλάδας.