Σημαντική μείωση του αριθμού προσφύγων και αλλοδαπών στις δομές

05.09.2020 / 5:26
720_738068_908cacb016-8e67ede0470133fe

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι επιφορτισμένες μόνο με την θωράκιση των συνόρων της χώρας και την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Βρίσκονται στο πλευρό της πολιτείας και συνδράμει όπως μπορεί την κοινωνία σε διάφορους τομείς. Ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού οι ΕΔ έχουν σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος, όχι μόνο στην αποτροπή αλλά και στο κομμάτι της σίτισης.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων, η απογραφή της 3ης Σεπτεμβρίου έδειξε ότι διαμένουν σε 33 δομές διαχείρισης ΕΔ, 48.625 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 36.158 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω και Διαβατών έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των ΕΔ για τις 03 Σεπτεμβρίου 2020 ανέλαβαν το έργο της παροχής 26.162 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 242 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ. Σημειώνεται ότι η μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που μένουν στις δομές είναι πολύ μεγάλη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση με την Τουρκία στον Έβρο, στις δομές βρίσκονταν περίπου 60.000 άτομα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα