Σημαντική διάκριση για το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστμίου Πατρών

20.10.2020 / 11:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
779bc9c8733c6328df147e0d610fa939_XL

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο έλαβε ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής κ. Σταύρος Ταραβήρας για μία καινούργια κυτταρική θεραπεία η οποία προτείνεται για την ασθένεια της υδροκεφαλίας. Πρόκειται για το Innovator Award 2020, το οποίο απονέμει η Hydrocephalus Association των ΗΠΑ.
Συγχαίρουμε τον κ. Ταραβήρα για τη σημαντική αυτή επιτυχία, μέσω της οποίας πιστοποιείται η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο του ερευνητικού έργου που υλοποιείται στο Τμήμα Ιατρικής με ισχυρό αντίκτυπο στην προβολή του Πανεπιστημίου Πατρών σε Διεθνές επίπεδο.

ADVENT TECHNOLOGIES: ΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ WALL STREET
H Advent Technologies, η καινοτόμος “ελληνικής καταγωγής” εταιρία, η οποία έχει έδρα στις ΗΠΑ, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς με σκοπό την παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η Advent Technologies έχει συνιδρυθεί από τον Δρ. Βασίλη Γρηγορίου, Πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), και από ομάδα ερευνητών του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ITE) και του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών που συμμετείχαν στην ίδρυση της εταιρείας Advent είναι ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας κ. Ιωάννης Καλλίτσης και η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας κα. Χρυσοβαλάντω Ντεϊμεντέ.
Πρόσφατα η εταιρεία Advent, η οποία διατηρεί ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα τόσο στην Πάτρα όσο και στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ).  Η εισαγωγή της Advent στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με την εταιρία AMCI και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο 2020.
Θερμά συγχαρητήρια στους κ.κ. Καλλίτση και Ντεϊμεντέ, καθώς τέτοιου είδους επιτυχίες μας κάνουν πραγματικά υπερήφανους και αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά το υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα