Σε ποιες περιοχές σταματάει το delivery μετά τις 12 το βράδυ

07.09.2020 / 13:00
dfe3fb15983e79e34842f2a023a3b5c4_XL

Αγωνία και προβληματισμός για τα μαγαζιά take away και το delivery καθώς όπως ενημερώθηκαν οι επαγγελματίες του χώρου εδώ και 4 ημέρες δεν επιτρέπεται σε περιοχές όπως είναι το Ηράκλειο και τα Χανιά, που είναι στο ειδικό καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων να λειτουργούν οι υπηρεσίες διανομής φαγητού ή καφέ μετά τις 12 το βράδυ.

Επαγγελματίες του χώρου που λειτουργούν στο Ηράκλειο φέρεται να επικοινώνησαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν, δήλωσαν άγνοια για τη συγκεκριμένη ερμηνευτική εγκύκλιο, ενώ και με συναδέλφους τους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Χανιά τους πληροφόρησαν πως δεν ισχύει και δουλεύουν κανονικά.

Τι ισχύει τελικά; Το CRETALIVE απευθύνθηκε στη δημοτική αστυνομία Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον υποδιευθυντή της υπηρεσίας κ. Τρούκη, που εξήγησε πως μέχρι πρόσφατα στα περιοριστικά μέτρα υπήρχαν εξαιρέσεις για τα delivery.

Ωστόσο με το ΦΕΚ 3639 που εκδόθηκε την 1η Σεπτεμβρίου και αφορά περιοχές που είναι σε μίνι lockdown (Χανιά – Ηράκλειο) δεν ισχύουν πλέον οι εξαιρέσεις άρα και τα take a way μαγαζιά δεν μπορούν να εξυπηρετούν μετά τις 12!

Το μπέρδεμα με το νόμο λύθηκε ωστόσο η αγωνάι των επιχειρηματιών της εστίασης παραμένει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα