ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – Δίνουν τα χέρια Μονή Ομπλού – Μητρόπολη και Δήμος; | dete

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Δίνουν τα χέρια Μονή Ομπλού – Μητρόπολη και Δήμος;

 

Από τον Δεκέμβριο του 2016, ότι ο Δήμος Πατρέων με πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη είχε σχεδόν συμφωνήσει με το ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Ομπλού για να μισθώσει την γνωστή μεγάλη πολυκατοικία ιδιοκτησία της μονής επί της οδού Γούναρη, ώστε να μετατραπεί σε ξενώνα αστέγων!

Η πολυκατοικία στο ισόγειο της οποίας κάποτε στεγαζόταν επιχείρηση με έπιπλα, διαθέτει 70 περίπου διαμερίσματα, με δωμάτια άψογα εξοπλισμένα, τουαλέτες και μπάνια.

Το κτίριο αυτό είναι σε θέση να χωρέσει γύρω στα 180 με 200 άτομα και εφόσον η δημοτική αρχή προχωρήσει σε συμφωνία, εκεί θα στεγαστεί και το μεγαλύτερο μέρος των νέων κοινωνικών δομών του Δήμου.

Στο κτίριο θα μπορούσε να στεγαστεί το Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Δημοτικό Υπνωτήριο, αλλά και οι δομές συσσιτίου του Δήμου Πατρών. Η πολυκατοικία  διαθέτει μεγάλο υπόγειο, χωρητικότητας 600 τετραγωνικών μέτρων, ενώ δίνει την δυνατότητα για την δημιουργία μαγειρείων, αλλά και για την τραπεζαρία της δομής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες η Ιερά Μονή είχε κάνει πίσω στο ζήτημα της επικύρωσης της συμφωνίας με τον Δήμο για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί. Σίγουρα πάντως δεν έχουν σχέση οι λόγοι με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη ο οποίος ούτως ή άλλως διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Η Μονή μέχρι σήμερα  έχει προβεί σε  δύο πλειστηριασμούς για την μίσθωση του ακινήτου και στις 24 Απριλίου γίνεται και τρίτος! Στον δεύτερο μάλιστα διαγωνισμό, παρενέβη ο Δήμος με προσωπική επιστολή του Κ. Πελετίδη προς την Ι.Μ. Ομπλού και τους ενημέρωνε πως τα χρήματα που ζητούν για μηνιαίο μίσθωμα (4000 ευρώ) τα προσφέρει  ο Δήμος για να στεγάσει εκεί δομές του Κοινωνικού Οργανισμού. Η επιστολή του Δημάρχου εστάλη, επειδή ο Δήμος δεν δικαιούται εκ του νόμου να συμμετέχει σε διαγωνισμούς άλλων, παρά μόνο αν κάνει δική του προκήρυξη.

Δήμος. Μητρόπολη και Ιερά Μονή Ομπλού πλέον βρίσκονται σε συζητήσεις και μάλλον θα υπάρξει κατάληξη το προσεχές χρονικό διάστημα. Και πιθανόν πριν την δημοπρασία. Όπως δήλωσε στον «Κόσμο» στέλεχος της δημοτικής αρχής, η μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου θα λύσει συνολικά το πρόβλημα στέγασης του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου και των αρμοδίων υπηρεσιών.