Σειρά σημαντικών συναυλιών ετοιμάζει η Πολυφωνική Πατρών | dete

Σειρά σημαντικών συναυλιών ετοιμάζει η Πολυφωνική Πατρών

Σειρά σημαντικών συναυλιών ετοιμάζει η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ για το μήνα Μάρτιο, με κορύφωση τη μεγάλη συναυλία των ‘’Ελεύθερων Πολιορκημένων’’, σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαρτίου ανήμερα, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη διεύθυνση του συνθέτη τη συμμετοχή των σολίστ, Κώστα Μακεδόνα, Νίκου Καραγκιαούρη, Μανόλη Χατζημανόλη, Άννας Παπαδοπούλου, της ηθοποιού Μάνιας Παπαδημητρίου, της Ορχήστρας ‘’Παλίντονος Αρμονία’’ και της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διδασκαλία: Σταύρος Σολωμός]. Οργάνωση Περιφέρεια Πελοποννήσου και Πανεπιστήμιο Πατρών και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι συναυλίες ξεκινούν το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, όπου στην αίθουσα συναυλιών ‘’Τόλης Νομικός’’, του Οργανισμού, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία: ‘’Ιχνηλατώντας στην αγάπη’’, με έργα από τον Chopin στον Χατζιδάκι, τα οποία θα ερμηνεύσουν σπουδαστές του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], των τάξεων πιάνου, Έφης Καββαδία- Ζέρβα και σύγχρονου τραγουδιού, Χρύσας Πανταζοπούλου [συνοδεία πιάνου: Λούση Χριστοδούλου]. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στις 17 Μαρτίου ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ [Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος], θα μετάσχει σε εκδήλωση μνήμης του αειμνήστου π. Γεωργίου Παπασταύρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στον Ι.Ν. Παντανάσσης. Την ίδια ημέρα η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού [Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου], θα λάβει μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Φάληρο Αθήνας, με τη διοργάνωση του τοπικού Δήμου.

Στις 19 Μαρτίου, η Σχολή Μονωδίας του ΩΔΕΙΟΥ του Οργανισμού, τάξης Ειρήνης Καράγιαννη, θα παρουσιάσει τη συναυλία ‘’Και πάλι Άνοιξη’’, στην αίθουσα συναυλιών της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ‘’Τόλης Νομικός’’, στις 9 το βράδυ, με επιλεγμένα έργα των σπουδαστών της σχολής, ενώ στις 21 Μαρτίου, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ [Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου], θα μετάσχει εκδήλωσης, που θα οργανωθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, με θέμα το Ρατσισμό και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Για τη σημαντική αυτή ημέρα, το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Οργανισμού θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στις 30 Μαρτίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ στις 31 Μαρτίου ο κύκλος αυτών των συναυλιών θα κλείσει, με τις ‘’Μουσικές του Μάρτη’’, με τους σπουδαστές της σχολής σύγχρονου τραγουδιού, τάξης Χρύσας Πανταζοπούλου, του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.