Σαρωτική κακοκαιρία Ηφαιστίων: Προβλήματα στα Καλάβρυτα – Χωρίς ρεύμα η Ζάκυνθος | dete

Σαρωτική κακοκαιρία Ηφαιστίων: Προβλήματα στα Καλάβρυτα - Χωρίς ρεύμα η Ζάκυνθος

«Αγριεύει» η κακοκαιρία σήμερα, καθώς ο Ηφαιστίων έφτασε στη χώρα τη νύχτα, με θυελλώδεις ανέμους και έντονη χιονόπτωση.

Από το βράδυ έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, κυρίως στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, με χιόνια, βροχές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις σε δρόμους.

Χωρίς ρεύμα έμεινε η Ζάκυνθος, το έστρωσε στη Πελοπόννησο
Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από το απόγευμα χθες, καθώς στις περιοχές γύρω από τα Καλάβρυτα και αργότερα στην Στερεά Ελλάδα, το χιόνι άρχισε να πέφτει έντονο.

Εντονη ήταν η χιονόπτωση τη νύχτα στα Καλάβρυτα και τις γύρω περιοχές

Η Τροχαία βρισκόταν όλη νύχτα επί ποδός και μάλιστα χρειάστηκε να κλείσει αρκετούς δρόμους, στις γύρω περιοχές των Καλαβρύτων, την Αρκαδία, την Κορινθία, την Ευρυτανία, την Φθιώτιδα, αλλά και την Αττική. Παράλληλα, με ενημέρωσή της, τόνισε σε ποιους δρόμους θα πρέπει οι οδηγοί να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς τα καιρικά φαινόμενα έγιναν ακόμη πιο έντονα στη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια στιγμή, στη Ζάκυνθο η μισή και πλέον πόλη, βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κολώνες της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες, με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν για μερικές ώρες να εντοπίσουν και να λύσουν το πρόβλημα, που άφησε το νησί χωρίς φως. To πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

 

https://www.facebook.com/watch/KALAVRYTANEWS/

 

 

 

 

 

Και στην Κρήτη ωστόσο υπήρξαν προβλήματα, κυρίως στον ΒΟΑΚ στα Χανιά, με κατολισθήσεις, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και της βροχόπτωσης.

Πού θα χτυπήσει κυρίως η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»
Σήμερα, η κακοκαιρία αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονη, με πυκνές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, το πρωί στα βορειοδυτικά θα έχει χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Παράλληλα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πού και πότε αναμένεται να χιονίσει στην Αττική
Από αργά τη νύχτα της Κυριακής, η κακοκαιρία άρχισε να γίνεται έντονη και στην Αττική με πολύ ισχυρούς ανέμους και βροχή, ενώ στα ορεινά ξεκίνησε χιονόπτωση. Για σήμερα, αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν, καθώς η πρόγνωση κάνει λόγο για χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα), κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Στις πεδινές περιοχές θα πέσει χιονόνερο, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Κυρίως η χιονόπτωση θα πλήξει τα βόρεια και τα δυτικά του Νομού, όπου αναμένεται να το στρώσει από σήμερα το βράδυ και σταδιακά ως την Τρίτη το πρωί, όπως και στην κεντρική Εύβοια, όπως δείχνει και ο χάρτης του meteo.gr.