Σία Αναγνωστοπούλου: «Το προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα» | dete

Σία Αναγνωστοπούλου: «Το προσφυγικό ζήτημα δεν προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα»

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια Υπουργός παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου βρέθηκε προσκεκλημένη στο Kontra News, μεταξύ άλλων μίλησε τόσο για το μείζον θέμα του προσφυγικού όσο και για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι: «η ιστορία της Ευρώπης είναι η ιστορία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Με το να ξεχνάμε αυτό, επιτρέπουμε στην ακροδεξιά να νομιμοποιείται. Σε κάθε ιστορική περίοδο η συνοχή του ευρωπαϊκού πολιτισμού δοκιμάζεται από ένα γεγονός, από μία κατάσταση που συμβαίνει. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι το γεγονός αυτό που στην εποχή μας θα δοκιμάσει τα όρια του ευρωπαϊκού πολιτισμού και θα γίνει το σημείο τομής για την παλιά και τη νέα Ευρώπη. Δηλαδή, για μια Ευρώπη «ευρωπαϊκή» ή για μια Ευρώπη «αντιευρωπαϊκή»

Το προσφυγικό ζήτημα λοιπόν δεν προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τους ανθρώπους που το βιώνουν αλλά και για τις χώρες υποδοχής».

Αναφερθείσα στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου η Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως: «Ο εκφασισμός μιας κοινωνίας ξεκινάει από ένα πράγμα: όταν οι πολίτες σιωπούν μπροστά σε ένα φαινόμενο που πλήττει την ίδια την δημοκρατία. Γιατί η αφαίρεση ζωής με αυτόν τον τρόπο λυντσαρίσματος είναι φαινόμενο εκφασισμού μιας κοινωνίας και όχι φιλήσυχων πολιτών».