Σία Αναγνωστοπούλου: Η Υπουργός Πολιτισμού έχει δημιουργήσει κουλτούρα ασυδοσίας

29.09.2020 / 4:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
anagnostopoulou-3

Σε δήλωση της, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου κάνει λόγο για «Κουλτούρα Ασυδοσίας».

Πιο συγκεκριμένα η κ. Αναγνωστοπούλου απευθυνόμενη στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρει τα εξής:

Υπενθυμίζουμε στην κ. Μενδώνη ότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο η ίδια τροποποίησε τον αρχαιολογικό νόμο, ώστε να ελαχιστοποιήσει έως και να εξαφανίσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την οικονομική εκμετάλλευση της εικόνας των μνημείων της χώρας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των αρχαιολόγων αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, που την «κατηγόρησε» ότι μετατρέπει συνειδητά τα μνημεία σε αγοραία προϊόντα για κάθε χρήση. 

Αυτό δεν άργησε να επαληθευτεί, μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο Ηρώδειο με την προώθηση εταιρείας αυτοκινήτων  δια του κ. Ρουβά, την οποία κανείς δεν είδε, δεν άκουσε και δεν γνώριζε. Ένα ακόμα επεισόδιο μετά τις μη αδειοδοτημένες απεικονίσεις μνημείων σε ετικέτες αναψυκτικών, τα μη αδειοδοτημένα ιδιωτικά πάρτι σε προστατευόμενα μνημεία και τις παράνομες ανελκύσεις αρχαιοτήτων από  τον βυθό των Αντικυθήρων. 

Η Υπουργός Πολιτισμού έχει δημιουργήσει κουλτούρα ασυδοσίας  σε μία ελίτ που αισθάνεται ότι η χώρα της ανήκει, με θύμα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Για την εκτροπή αυτή, η κ. Μενδώνη φέρει ακέραια την ευθύνη. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα