Σία Αναγνωστοπούλου:  «Είχαν φτιάξει ένα ανάλγητο κράτος» | dete

Σία Αναγνωστοπούλου:  «Είχαν φτιάξει ένα ανάλγητο κράτος»

 

Η Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον προνοιακό και αναδιανεμητικό ρόλο του κράτους προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.  Τόνισε ότι για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέχει η αλληλεγγύη των γενεών και οι άνεργοι, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καταλήγοντας, επεσήμανε την αναγκαιότητα να σταθεί όρθια η κοινωνία και ναπάψει το κράτος να είναι ανάλγητο και ανοχύρωτο. «Σε συστράτευση κάλεσε τους πάντες ο κ. Μητσοτάκης, “για να φύγει η πιο επικίνδυνη, η πιο ανίκανη και η πιο ανήθικη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης”. Θα ήταν για γέλια αυτή η πρόταση, εάν δεν υπήρχαν λόγοι γι’ αυτή την κοινωνία να σταθούμε και να την αναλύσουμε λίγο. Όπως λέει και ο σοφός λαός, «ο καθένας με τον πήχη του κόβει το πανί». Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, με αφορμή τον προϋπολογισμό να δούμε ποιος είναι ο πήχης του καθενός από εμάς και ποιους καλεί σε συστράτευση με βάση αυτόν τον πήχη.

Ο δικός μας πήχης επιβάλλει κατ’ εξοχήν τον προνοιακό και αναδιανεμητικό ρόλο του κράτους, γιατί έτσι μόνο μπορούν να προστατευθούν οι ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Έτσι μόνο μπορεί να εξασφαλισθεί κοινωνική συνοχή», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Αναγνωστοπούλου.