Σήμερα το τελευταίο αντίο στον υποστράτηγο Τζανιδάκη | dete

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον υποστράτηγο Τζανιδάκη

Το τελευταίο αντίο θα πει σήμερα ολόκληρη η Κρήτη στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, εν ώρα καθήκοντος μετά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου το πρωί της Τετάρτης στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Βαρύ το πένθος στη γενέτειρα του, την Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχτεί σήμερα τη σορό του 55χρονου υποστράτηγου που θα μεταφερθεί με C-130.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεύθερνα.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του, που επίσης κατάγεται από την Κρήτη και οι δύο γιοι του, που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη το δικό τους άνθρωπο.

Απαρηγόρητοι όμως είναι και οι υπόλοιποι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του, που αδυνατούν να πιστέψουν, πώς ο υποστράτηγος, με τον οποίο πέρασαν τις ημέρες του Πάσχα λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το δυστύχημα, δεν θα βρεθεί ξανά κοντά τους στον τόπο του, που τόσο πολύ αγαπούσε και επισκεπτόταν συχνά.

Μάλιστα ο Ιωάννης Τζανιδάκης, που μετά τις τελευταίες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί στο βαθμό του υποστράτηγου και είχε τοποθετηθεί ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, κατά την παραμονή του στην Κρήτη είχε εκφράσει σε συγγενικό του πρόσωπο την επιθυμία ότι όταν έφευγε από τη ζωή, θα ήθελε να ταφεί στον τόπο καταγωγής του.

Πηγή: cretapost.gr