Σήμερα στο Εφετείο Πατρών η ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κάτω Αχαΐας – Τραυματίας Αστυνομικός | dete

Σήμερα στο Εφετείο Πατρών η ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Κάτω Αχαΐας - Τραυματίας Αστυνομικός

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας για τους τρεις κατηγορούμενους για την αιματηρή ληστεία το 2015 στα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαϊας με λεία 235.000 ευρώ.

Οι τρεις άνδρες, ένας Έλληνας, Ρουμάνος και Αλβανός κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι με ποινές κάθειρξης 47 ετών και 10 μηνών.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης τις προηγούμενες ημέρες, ο Έλληνας που θεωρείται βασικός κατηγορούμενος αρνήθηκε την συμμετοχή του στα αδικήματα που του καταλογίζονται. Αντίστοιχα και ο Ρουμάνος συγκατηγορούμενός του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 όταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και αφαίρεσαν τους σάκους με χρήματα των συντάξεων. Όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να τους ακινητοποίησει δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι. Επίσης τραυματίστηκαν και δυο πολίτες από τα τζάμια που έσπασαν. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε γειτονικό ξενοδοχειο και σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ληστείες σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στις Ερυθρές Μεγαρίτιδος Αττικής και σε υποκατάστημα της ΕΤΕ στο Βέλο Κορινθίας το 2009.