Παρασκευή, 2.12.2022, 12:02 μμ

Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας

29.09.2020 / 4:38
jivrqkvvny5aa15cab8f1ff-777x437-1

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των μαθητών στην Πάτρα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα και θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020 στις 10 το πρωί στη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διεκδικούμε στο πλάι των παιδιών την διασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια τους, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Δεν ανεχόμαστε να στοιβάζονται τα παιδιά μας σε ακατάλληλα κτήρια, σε πολυπληθή τμήματα, χωρίς τις αναγκαίες καθαρίστριες, χωρίς να έχει προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

Τα παιδιά μας, τα παιδιά των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών δεν είναι «αρνητές της μάσκας», δεν είναι υποκινούμενοι άβουλοι άνθρωποι, όπως θα βόλευε κάποιους να είναι, διεκδικούν το δικαίωμα τους στη μόρφωση και την υγεία. Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που πατά στα χνάρια της προηγούμενης, και που αντί να διασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών τα οξύνει, ενώ παράλληλα επιχειρεί να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε:

·      Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών και μέγιστο αριθμό 15 μαθητών ανά τμήμα.

·      Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μονιμοποίησή τους.

·      Εξασφάλιση και πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζονται οι όροι υγιεινής κατά τη λειτουργία τους.

·      Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, ΜΑΠ)

Στηρίζουμε τον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Τρίτης στις 11:00πμ στην πλ. Γεωργίου.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα