Σήμερα η συνάντηση Καραμανλή-Πελετίδη για τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής – Τα ζητήματα που θα θέσει ο Δήμαρχος | dete

Σήμερα η συνάντηση Καραμανλή-Πελετίδη για τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής - Τα ζητήματα που θα θέσει ο Δήμαρχος

Με τον υπουργό υποδομών Κώστα Καραμανλή είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην Αθήνα σήμερα για το θέμα του σύγχρονου τρένου, με αφορμή το σχεδιασμό που παρουσίασε ο υπουργός για τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής. Ο Κ. Πελετίδης θα ζητήσει ενημέρωση από τον Κ. Καραμανλή σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την πρόταση του υπουργού για το τρένο.
Τετ-α-τετ Καραμανλή-Πελετίδη για το τρένο
Το πρώτο ζήτημα αφορά στο τμήμα της γραμμής που θα υπογειοποιηθεί. Ο Κ. Καραμανλής έχει μιλήσει για υπογειοποίηση μήκους 5,16 χιλιομέτρων (από την Κανελλοπούλου μέχρι το νέο λιμάνι). Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι του Καστελλόκαμπου ζητούν να περιληφθεί στις υπογειοποιήσεις και το τμήμα από το Ρίο μέχρι και την Κανελλοπούλου. Αλλο ζήτημα είναι τα έργα που έχουν σταματήσει στο τμήμα της νέας γραμμής πριν από το Ρίο. Ο Δήμος έχει την άποψη ότι η κατάσταση δυσκολεύει αφόρητα την καθημερινότητα των πολιτών, καθώς το καλοκαίρι πνίγηκαν στη σκόνη και το κυκλοφοριακό ενώ το χειμώνα φοβούνται ότι θα κολλάνε… στις λάσπες.
Επίσης, η δημοτική αρχή θα ζητήσει ενημέρωση για την προγραμματισμένη ανάπλαση στην επιφάνεια των υπογειοποιημένων με «κατ εντ κόβερ» τμημάτων και θέλει να γνωρίζει εάν έχει γίνει η σχετική ανάθεση, καθώς και εάν έχει προχωρήσει η συμβασιοποίησή του.
Υπάρχουν όμως και σημειακά ζητήματα που αναμένεται να τεθούν από την πλευρά του Δήμου στη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Κ. Πελετίδη. Παράδειγμα: Ο σχεδιασμός ότι η νέα γραμμή θα συνεχίζει από το ύψος του Αγιου Ανδρέα ευθεία μέχρι το νέο λιμάνι, «καταλαμβάνοντας» τμήμα του νότιου πάρκου. Κάτι που απασχολεί τη δημοτική αρχή. Ανοιχτό για το Δήμο παραμένει και το ζήτημα της λειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομου από το Ρίο έως την Κάτω Αχαΐα.