Σήμερα η Βραδιά του Ερευνητή στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Αχαΐας | dete

Σήμερα η Βραδιά του Ερευνητή στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Για 13η συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει την Βραδιά του Ερευνητή 2018, στην Πάτρα σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στον ισόγειο χώρο εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στον πεζόδρομο της οδού Ρήγα Φεραίου. Η ετήσια γιορτή για την Επιστήμη πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι πανευρωπαϊκός και πληθώρα εκδηλώσεων πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 300 περίπου πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

H Πρωτοβουλία Researchers' Night ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη χώρα μας διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Στόχος της  εκδήλωσης είναι να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό και συγκεκριμένα τους νέους (φοιτητές, μαθητές), αλλά και όσους συνδέονται με την έρευνα (εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της τοπικής /περιφερειακής αυτοδιοίκησης), με την επιστημονική κοινότητα και το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν οι ερευνητές, καθώς επίσης την ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς τους.

Φέτος, της κεντρικής εκδήλωσης προηγήθηκε ένα διαφορετικό πλούσιο ενημερωτικό διήμερο, 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2018, με τίτλο: «Η Βραδιά Ερευνητή  ταξιδεύει στο Ν. Ηλείας».

Στις δράσεις της εκδήλωσης περιλαμβάνονται: Μικροί ερευνητές του εγκεφάλου, Μαθαίνοντας το ανθρώπινο σώμα, Παίζω με τις χημικές ουσίες, Μονοπάτια φωτός μέσα από τις οπτικές ίνες, Μια μάτια στα αστέρια.